Tavuk ve yumurta

Savaş Ay hayatını yazsa ‘mesleki deformasyon’ üzerine akademik tez olur.

Hayır yani, Biz Evleniyorum evinde oynadığı harici rollere, kamerasını kapıp, habercilikte bir ilke imza atıp kendisinden haber ‘yaratmasına’, içeride randevulaştığı kızla dışarıda buluştuğunda randevu mahaline yanında fotoğrafçıyla gitmiş olmasına, sabaha karşı bir sabahçı kahvesinde kızı haber yapıp rezil rüsva etmesine, bunu da üstelik haber diye yutturmaya kalkmasına, hepsinin ötesinde, o ‘haberi’ de ‘Biz birlikte olamayız, zira benim telsiz susmuyor; ben hep haber peşindeyim, annem de söylemişti zaten, ‘Sen işinle evlisin, başkasıyla evlenemezsin’ diye’ şeklinde bağlamasına filan bir diyeceğimiz yok.

Onlar komik en azından... Gülüyorsun mülüyorsun...

Fakat bazı durumlarda artık insan gülemiyor. Gülmek de ne; eni konu sinirleniyor. Bu aralar Savaş Ay’ın favori oyunu needir, farkında olmalısınız: Burçin Bircan’ın hayatıyla istop oynuyor.

Hey güzel Allah’ım bir ceset ile bu kadar geviş getirmek, nasıl bir yetenektir? Çiğne çiğne tükür... Bir olay ancak bu kadar sömürülür...

Bircan’ın, aşırı dozda uyuşturucudan ölümünün üzerinden üç aya yakın zaman geçti. Savaş Ay, televizyon programında hálá kızın dekolte pozları eşliğinde evire çevire muhabbetini ediyor. Üstelik bunu bir de hiç utanmadan, uyuşturucudan sorumlu duyarlı haber üstadı çalımları satarak yapıyor.

Birkaç gün önce kaleme aldığı yazının başlığı neydi dersiniz?: ‘Burçin Bircan’ın hayatı nasıl kaydı?’

Bu yani, üslup...

‘14 numaradaki Fazilet nasıl düştü’ modeli...

Efendim, ‘gencecik kalem’ Emruhllah Erdinç, Bircan’ın hayatını kitap yapmış. ‘Aslında yaşamı demek biraz abartılı olabilir’miş, ‘çünkü kitabın omurgasında Burçin’in ölümünden sonra, yaşadığı köhne otel odasında bulunan günlüğü var’mış...

‘Emrullah Kardeş’ işi biliyor; ‘eksik olmasın kitabına önsöz yazma işini Savaş Ay’a lütfetmiş.

Savaş Ay önsözde neler yazmış, Savaş Ay gazetedeki yazısında onu yazıyor.

Savaş Ay, Ara Güler ve Coşkun Aral ile birlikte Time’a kapak olmuş üç Türk fotomuhabirinden biri, biliyorsunuz değil mi?

Sistem mi onu bu hále getirdi, onun gibiler mi sistemi bu hále getirdi acaba? Aynı meslekten biri olarak insan, düşünmeden, korkmadan edemiyor...

Asparagas

İbo nereye gidiyor?

Çıktığı kulüpte kendisi gibi ‘efkarlandığında havaya ateş açan’ bir vatandaşın çıkardığı arbede sonrasında tabancasını vermediği için korumasını tokatlayan İbrahim Tatlıses, ülkeyi terk etmeye karar verdiğini açıkladı. Ancak, Asena ile birlikte Almanya’ya yerleşip orada Tatlıses Kebap zinciri kuracağını söyleyen Tatlıses’in beyanatının ardında başka planlar olduğu ortaya çıktı. Tatlıses’in esasında köşe başında silah satılan, silah satışları leblebiye rahmet okutan ABD’ye gideceği, elleriyle yaptığı çiğ köfteyle Beyaz Saray’ı ziyaret edeceği, George W. Bush ile ahbaplığı ilerletmeyi ve ona okey oynamayı öğretmeyi planladığı söylentileri dolaşıyor.
Yazarın Tüm Yazıları