Tarihe geçecek maç

MAÇIN başlama vuruşundan önce takımlar sahaya dizildiğinde görüntü şunu anlattı; Maç orta sahada geçecek ve burayı kontrol eden maçı kazanacak.

Hagi’nin Sabri, Ayhan ve Cana üçlüsüne Schuster, Guti, Aurelio ve Ernst üçlü orta sahası ile cevap verdi. Hagi’nin orta sahası daha diri ve çabuktu ama Schuster’inki daha teknikti. Ama Ali Turan’ın gereksiz hamlesi, hepsinden daha etkili oldu.
G.Saray ilk yarı boyunca Beşiktaş yarı alanında gol aradı. Net pozisyonlar da buldu fakat topun seçtiği gol ayakları, ikramı geri çevirince, maç zora girdi. Öne geçen Beşiktaş’ın ilk yarıyı kendi alanında geçirip kontra yapmak isteğini G.Saray orta sahası çabuk geri dönerek engelledi. G.Saray rakip alandaydı ama sadece görüntüde. 5 problem yüzünden pozisyon üretmekte sıkıntı çekti.
1- Önde kalabalık defans arasında oynayacak oyuncu yoktu. Pino arkası dönük oyunu becerebilecek niteliklere sahip değil.
2- Kenarda oynaması gereken Kewell ve Elano topu hep içeride alarak ve isteyerek Beşiktaş’ın işini kolaylaştırdı.
3- Yenik durumda oynarken daha fazla risk alıp adam ve alan kat etmesi gereken orta sahanın bu özelliği yoktu.
4- Sıkışmış oyunu sürpriz koşuları ile çözebilecek kenar bindirmelerini yapacak bekler oyuna çıkmadı.
5- Önde sadece Pino yer değiştirerek oynarken diğer hücum oyuncuları sabit kaldılar ve Beşiktaş defansını hata yapmaya zorlamadılar.

Yönetimin tek derdi Seyrantepe’deki stat

Hagi ikinci yarı problemin birini Mehmet Batdal’ı alarak çözmeye çalıştı ama sorunu halledecek oyuncunun buna yeterliliği yoktu. Hagi içinde bulunduğu sorunları işin ehli olmayan adamlarla çözmek zorunda. Yönetimin eline verdiği ve olmayan şeyleri istediği bu kadro ile devre arasına kadar en az kayıpla girmek zorunda. Hoş, az kayıp yapsa ne olacak ki. Şampiyonluk treni çoktan kaçtı. Yönetimin tek derdi var o da Seyrantepe’deki stat.Ben uzun zamandır bu kadar kısır, bu kadar zevksiz, bu kadar temposuz ve kalitesi düşük derbi görmedim. Tamam, Beşiktaş önde ve kazanmak için savunmayı düşündüğünden tempoyu düşürüp oyunu kitlemeye çalıştı. Ancak G.Saray ne orta sahası, ne de hücum hattı ile oyunu rolantiden kurtaramadı.

BEĞENDİM
Gol ve asistinin yanında futbolu ile Beşik-taş’a hayat veren Guti’yi.

BEĞENMEDİM
Rakiplerini “60’ların futbolunu oynuyorlar” diye eleştiren ama 60’ların futbolunu oynatan Schuster’i.

DİKKAT
Yönetim Seyrantepe Stadı’na kötü sonuçları unutturma gezisi düzenleyek.
Yazarın Tüm Yazıları