Tapu Kadastro’a memur kıyımı

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde (TKGM) memur kıyımı yapılmaktadır.

Açılmış olan tapu ve kadastro müdürlüğünü kazanıp da çeşitli nedenlerde gidemeyen, gitmek istemeyen hatta feragat etmek isteyen memurlar kanuna aykırı şekilde zorla bulundukları yerden ilişikleri kesilmiş bu karda-kışta ailelerinden çoluk çocuklarından ayrılmak zorunda bırakılmış, parçalanmış aileler yaratılmış hatta boşanma aşamasında olanlar bile bulunmaktadır. Ancak kendilerine yakın adamları hülle ile bir şekilde geri getirmişlerdir. Mahkeme açıp kazanan memurları ise bu sefer geçici görevle başka bir şehre göndermektedirler. Bu olanlar sadece ve sadece genel müdürün şahsi kaprisi sonucudur.

Şimdi bir gazeteci olarak sorsanız size elli bin türlü mazeret ve bahane söylerler. Çünkü takiye adamların hayat felsefesi...

Kim ne derse desin Türkiye’nin en köklü teşkilatlarından biri olan TKGM’nün dışardan adamlar getirdiler. Meslekten uzaktan yakından alakası olmayan insanlara hem makam, hem de devetin lojmanlarını tahsis ettiler. Maalesef kurumumuzun hiyerarşisi ve geleneklerini yıkıp geçtiler. Ayrıca bu vesile ile ülkemizde ve kurumumuzda namuslu dürüst vatanperver, milliyetperver çalışkan, ’Türküm’ diyenlere, liberal aydınlara, ulusçulara ve Atatürk milliyetçilerine; siyasete karışmadıkları halde, ’memurdur ses çıkaramaz nasıl olsa, güç bizde ezeriz bunları’ denilerek, sırf bezdirmek ve birilerine yer açabilmek için yapılan baskı ve yıldırma politikalarını kınıyorum.

Sayın Genel Müdürümüzün (Zeki Adlı) bu inadının kırılması için kendisine Montaigne’nin şu sözünü ithaf ediyorum. "Hiç bir şey öfke kadar insan düşüncesini saptıramaz."

Ö. Mazlum GARİP


Bakan Çelik’ten cevap gerekiyor

TÜRKİYE’de şu an itibariyle kaç tane ücretli öğretmen çalışmaktadır?

İhtiyaç duyulan öğretmen açığı ücretli öğretmenle mi kapatılmaktadır?

Ücretli öğretmenlik çalışma şartları nedir?

2008 şubat ataması yapılacaksa ’kadrolu’ atama mı yapılacak, sözleşmeli ataması mı yapılacak?

2008 şubat atamasında kadrolu atama yapılması daha önce sözleşmeli atanmışları tekrar atamak anlamına geliyor mu? Bu atama yeni öğretmen alımı yapılacak mı?

Bu soruları e-maillerle her yere iletebilirsek mecliste soru önergesi şeklinde sordurabiliriz.

Meclis’te tanıdığı olan arkadaşlar ve eğitim sendikaları bu konu önemli lütfen duyarsız kalmayalım.

Salim KAYACI

Teşekkür, ama kime

SİNCAN’da kanal çöküyor, Beyaz Masa ilgilenmiyor’ başlıklı haberinizin yayınlandığı gün öğleden sonra Sincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden bir yetkili telefonla arayarak sorunun çözüldüğünü, 2.1.2008 günü çöken kanalların asfaltla dolgu yapılarak düzeltildiğini bildirmiştir. Gerçektende iş dönüşü yolu kontrol ettiğimde, problemin giderildiğini, evlerdeki sallantılarında kesildiğini gördüm. Konuya gösterdiğiniz ilgi ve sorunun çözümüne olan katkınızdan dolayı mahalle sakinleri adına size teşekkür ederiz.

(Not: Belediyeden arayan yetkili haberin gazetede yayınlanmadan önce sorunun çözüldüğünü, Belediye kayıtlarında konu ile ilgili müraacatın görünmediğini söyledi. Kayıtlarda görünmeyen bir işi nasıl yapıyorlar, o da bir muamma tabii... Belediyenin resmi web sitesindeki Beyaz Masa’ya ve Belediye Başkanının e-mail adresleri incelendiğinde yaklaşık 4-5 ay önce konunun iletildiğini görebilirler. 5-6 tane e-maili 4-5 ay içinde en son bu ve geçen hafta değişik tarihlerde bizzat ben kendim gönderdim. Mailler bilgisayarımda kayıtlıdır. Komşulardan öğrendiğim kadarıyla belediye çalışanlarınca kanalların eski hali ile yapıldıktan sonraki halinin fotoğrafının çekildiğini belirtti. Bizim için önemli olan sorunun giderilmesi amaç olduğundan yapıldığı tarih çok önemli değildir.)

Ersel AKSU

Gözlerimiz yaşarıyor

ÇEVREYE ve yeşile olan duyarlılığınıza güvenerek Ankara Etimesgut’ta yaşanan bir ağaç katliamına dikkatinizi çekmek, ilginizi rica etmek için yazıyorum.

Etimegut’ta şeker fabrikası alanı içinde, on yıllardır çevreye nefes aldıran ağaçlar sessiz sedasız kesilmektedir. Yanında bulunan askeri havaalanınına iniş koridoru açmak bahanesiyle ağaçlar kesilerek katledilmektedir. Etimesgut çevresinde böyle yetişmiş ağaç bulunan başka yeşil alan yoktur. Havaalanı yıllardır şehrin içinde kalmıştır. Uzun senelerdir bir problem olmadan inen uçaklar, ne olmuştur da birden pist genişlemesine ihtiyaç duymuştur. Ağaçları kesmek yerine nakletmek de mümkündür. Bir ağacın yetişmesi için verilen emek, harcanan yıllar gözönüne alındığında, ağaçların böyle acımasızca kesilişini izlemek insanın gözlerini yaşartıyor.

İlgi ve yardımlarınızı bekliyoruz.

Tarık TÖRE

Patlıcan...

PADİŞAHIN canı patlıcan çekmiş.

Yapmışlar, afiyetle yemiş ve demiş ki:

"Şu patlıcan ne güzel sebzedir."

Dalkavuk onaylamış:

"Ağzınızın tadını biliyorsunuz... Öyle lezizdir ki, 40 çeşit yemeği olur, tatlısı olur, turşusu olur... İnsan yemeğe doyamaz, parmaklarını yer."

Ertesi gün. Padişah tersinden kalkmış...

Bir gün önce çok beğendi diye, gene patlıcan yapmışlar, sofrasına getirmişler. Kükremiş bu sefer...

"Ne bu yahu, her gün patlıcan patlıcan, bari bi şeye benzese!"

Dalkavuk atılmış hemen...

"Haklısınız valla! Ne yemeği yemek, ne tadı tat, zaten kara kuru bi şey."

Padişah kızmış: "Sen değil miydin, daha dün, patlıcanı yere göğe sığdıramayan? Alay mı ediyorsun benle?"

Dalkavuk eğmiş boynunu..."Aman padişahım, yanlış anlaşılmasın" demiş, "ben sizin dalkavuğunuzum, patlıcanın değil."

(Saim Güven’den)

Biliyor musunuz

CHP Manisa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Şahin Mengü’nün milletvekillerinin bilgi edinmek, sorunları Meclis gündemine getirmek amacıyla verdikleri soru önergelerine bakanların doğru yanıt vermediğinden yakındığını; örnek olarak soru önergesinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in verdiği yanlış cevabı gösterdiğini...

TÜKETİCİ
Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar’ın (0312-417 93 34; www.tuketicihaklari.org.tr) ulaşım konusunda "Gökçek’in Hazine’ye olan borçlarını öğrencilere ve Ankaralılara yükleyeceğini belirterek "Yeter Artık... Cebimizden elini çek" diye açıklama yaptığını..

GÜNÜN SÖZÜ

"AKILLA vahiy çatıştığında aklın dinlenmesi gerekir. Vahiy sizi subjektifliğe yöneltebilir ama akıl objektiftir. Bilim imanı kontrol edebilir, ama iman bilimi kontrol edemez. "

(Prof. Yaşar Nuri ÖZTÜRK)
Yazarın Tüm Yazıları