Sürprizler maçı

FATİH Hoca’nın sahaya sürdüğü kadro mecburi sürprizleri barındıran bir 11’di.

Haberin Devamı

Semih ve Ayhan bu mecburiyet içindeki sürpriz isimlerdi. Semih oynadığı pozisyon itibariyle belki alternatifsizdi ama Ayhan formayı, beklemiyordu.
Fakat geçirilen kötü dönem ve sürpriz isimlerin olduğu kadroya rağmen bu sezonki en iyi Galatasaray’ı gördüm dün. Pas yapma özelliği zaten var olan bir özellikti ama Kayseri gibi topu rakibe az veren bir takım karşısında topa ve oyuna hakim olmak yapılan başlıca iyi işti. Sonucu, Kayserili oyunculara fazlaca sarı kart çıkmasıyla döndü. Galatasaray’ın özellikle maçın ilk yarısında rakibine gol şansı vermeden pozisyonlar ve gol bulması yapılan birçok doğru işin sonucu. Ve doğrular fazla olunca, yanlışlar da silindi, gitti.

Ayhan faktörü

1-Eboue’nin kendisinden beklenen oyunu ilk defa oynaması ile rakibin tek silahı Amrabat’ı sahadan silmesi ve diğer kanata gitmek zorunda bırakması.
2-Semih’in gençliği ve çabukluğunu kullanarak formda Gökhan Ünal’a şans tanımaması tamam ama ayağındaki topları olumlu kullanması daha önemli.
3-Galatasaray’ın bugüne kadarki en büyük eksiği ceza sahasına adam sokma işini belkide ilk defa bu kadar fazla sayıda oyuncu ile her hücumda yapması.
4-Riera’nın bundan önceki maçlarda ayağındaki topları olumlu kullanmada kalan oyununu ilk defa kanat etkinliğine ve asistlere çevirmesi.
5-Tecrübesi saçlarına yansımış Ayhan’ın orta sahaya yardımı sonucu Melo daha rahat oynarken, Selçuk ise Ayhan sayesinde daha fazla önde gözüktü.
6-Yekta çıkana kadar hem geriye yardımı, hem orta sahaya pas trafiğine katkısı hem de hücum organizasyonlarına verdiği destek ile öne çıktı.

Haberin Devamı

FELİPE MELO UYARISI

MELO geldiği günden beri Galatasaray’a çok artısı olan bir oyuncu. Çok önemli bir açığı da kaldığı sürece kapatacağı aşikar. Fakat son karşılaşmalarda oynadığı oyunların bir yansıması olarak çok fazla kendine güvenen ve topu ayağında gereksiz derecede fazla tutan, hatta riskli yerlerde top kaptırmaya başlayan dolayısı ile oyunu yavaşlatan bir Melo çıkmaya başladı.

Galatasaray’ın gol şansı vermeden pozisyonlar ve gol bulması yapılan birçok doğru işin sonucu. Zaten doğrular fazla olunca, yanlışları da siliyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları