Suçlu Denizli!

İNÖNÜ stadında Beşiktaş’ın Ankarspor’a karşı mağlup olduğu maçta bile böylesine kötü futbol izlenmedi. F.Bahçe, dün El Clasico derbyisindeki Barcelona gibiydi. Şampiyonluk umudu içinde bir takım gibi oynadılar ve 2 gol atarak İnönü’yü yasa boğdular. Beşiktaş bu sezon iki kez liderlik için şans yakaladı. Bursasspor ile berabere kalındı, şampiyonluk hedefi uzadı, Sivasspor Gaziantepspor’a yenildi liderlik şansı çoğaldı ama kullanılamadı.

Daha öncelerde söyledim gibi Beşiktaş’ın savunmasındaki oyuncular ayağa oynayarak çıkmadı. Defans çok geriye yaslanmış forvet ile araları inanılmaz kopuktu. Sivok’tan ön libero değil siyah beyazlı forma bile olmuyor. Maçın 20’nci dakikası istatistiklerde Fenerbahçe topla oynamada 61-39 önde. Beyin görevi yapması beklenen Bobo, Delgado ve Tello veda maçı oynadılar. En çok şeref tribününde gözleri yaşlı oturan Yıldırım Demirören’e acıyorum. Beşiktaş duruşuna yakışlamayan oyuncularını hüzünle izledi.

Takımlarını yüreklerine gömen taraftarlara üzüldüm. Beşiktaş mağlup olduysa tek sorumlusu önceki gün "Bana şanslı diyenler bir baltaya sap olamayanlar" sözünü sarfeden ve yönetim tarafından bir dediği iki edilmeyen Teknik Direktör Msutafa Denizli’dir. Gerçekten şans olmayınca Beşiktaş kazanamıyormuş. Bunu izledik. Futbol basit bir oyundur diyen Gordon Milne ne kadar haklıymış.

Delgado sınırdışı

İkinci yarıda ilk onbirde oynaması gereken Yusuf Şimşek tedavi amaçlı oyuna alındı. Yusuf’u böylesi büyük maçlarda izlemek isterdim. Cisse’de bonusu olarak oyuna girdi. Varlığı ile yokluğu belli bile olmadı. "Mösyö" tatilin tadını çıkartıyor hem de fazlasıyla. Futbolu ve sistemi olmayan takımdan gol yollarında üretim beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Beşiktaş şampiyon olur mu.

Bence olmaz. Çünkü kadrosunda 1’nci sınıf kaliteli oyuncu yok.Kısaca Beşiktaş büyük maçları kaldıracak oyunculara sahip değil. Siyah beyazlı takım nasıl düzelir derseniz? Söyleyim. Delgado sınırdışı edilmedikçe kartal kendine kolay kolay gelemez.
Yazarın Tüm Yazıları