Turu Leonardo Jardim kazandı

ÖNCELİKLE genç teknik adam Jardim’i tebrik ederek başlamak gerek: İlk maçta neyi kötü yaptılarsa bir hafta içinde o arızalarını giderme üzerine çalışmış, genelde başarılı da olmuş.

Haberin Devamı

İstanbul’da F.Bahçe oyunu sağ stoper Kjaer üstünden kurmuştu, Monacolular daha maçın ilk saniyesinden itibaren o bölgeyi presle kapadılar. F.Bahçe’nin oyun kurmasına engel oldular.Monaco’nun ilk maçta çok çaresiz gözüken bir başka bölgesi de orta sahanın merkeziydi. İstanbul’da yokları oynayan Fabinho-Bakayoko ikilisi Fransa’da çok agresiftiler, ısırdılar, aradılar. Faul var ama Ozan’ı bozup birinci golü bulmalarının altında da o tutku söz konusu. Oysa onların karşısında oynayan Souza-Ozan ikilisi sanırım yüksek bonservis bedelleri ve maaşlarının büyüsüne kendilerini fazla kaptırmışlar. Son derece isteksiz ve yetersizdiler. Eğer Fenerbahçe seviyesinde devam etmek istiyorlarsa sahaya yürek koymaları gerek. Aynen Fabinho ve Bakayoko gibi.

 

Haberin Devamı

KJAER ÇIKINCA 4-4-2’YE DÖNMELİYDİ

 

Tabii Jardim oyunu bu derece başarılı okurken ayarları değiştirmekte son derece geç kalan ve 70’e kadar seyreden Pereira’nın yetersizliğinin de altını çizmek gerek. Kjaer’in sakatlığı 4-4-2’ye dönüş ve orta sahayı güçlendirmek için bir fırsattı. Bu fırsatı maalesef değerlendiremedi Portekizli hoca. Eğer Kjaer’in sakatlığı ciddi değilse play-off turunda 4-4-2’ye dönüş ve orta ikilide Neustadter-Mehmet direncini kullanmak daha mantıklı gibi. 

 

MAÇIN FOTOĞRAFI

 

OZAN ÖZGÜVENİNİ DE KAYBETMİŞ

 

Turu Leonardo Jardim kazandı

 

11’de Ozan’ın soldan sağa bomboş Van der Wiel’a vermeye çalışıp 15 metre uzağına attığı pas, özgüven kaybının net bir delili. 22’de yine bomboş Hasan’a 5 metreye veremediği pas da var. 21 yaşında bir oyuncu her sene geriliyorsa sadece diyetisyene değil mental desteğe de ihtiyacı olduğu kesin.

 

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ 

 

LEONARDO JARDIM 

 

1- İlk maçı analiz etmiş, Kjaer pas kanalını kesti.

 

2-  Fabinho-Bakayoko’yu da oyuna dahil etmeyi başarmış.

 

VITOR PEREIRA 

 

1- Kjaer kanalı kesilince ilk yarıda çaresiz kaldı. 

 

2- Aatif ve 3-4-1-2 hamlesinde çok geç kaldı.

 

MAÇIN HAKEMi:

 

ARTUR SOARES DİAS

 

İlk golde Ozan’a faul var. Dirar’ın penaltısı verilebilir, ama Van der Wiel’ın ortası da kolla kesildi. Hakem kötüydü genel olarak.

 

NOTU: 7.2

Yazarın Tüm Yazıları