İrfan’dan önce, İrfan’dan sonra

F.Bahçe’nin, Fred’in olmadığı maçlarda bireysel yetenek ile sonuca gittiğini dün bir kez daha gördük.

Haberin Devamı

Sumudica’nın Gaziantep’i ligde oyunu net tarif edilebilen, planlarında devamlılık olan birkaç kulüpten biri. Özellikle büyüklere karşı ya da deplasman oyunlarında derin bir blokla rakiplerini karşılıyorlar. 5’li savunma önünde 4’lü orta saha ile dokuzlu kuş sürüsü misali uyumlu bir savunmaları var. Bağları kolay kopmuyor. Bloklar kolay parçalanmıyor. Savunmada bütüncül duruyorlar.

Dün de Djilobodji’nin dönüşüyle sert üç stoperli modelleri, bekler Mbakata-Mustafa’nın da pozisyon sadakatiyle beş stopere benzeyen bir hal aldı. Fenerbahçe çoğunlukla topa sahip oldu, ikinci bölgeye rahat geldi. Ama üçüncü bölgeye bağlantıda kesintiler yaşadılar. Sarı lacivertliller sezon başından beri zaten ağırlıkla merkezden değil, kanatlardan hücum ediyor. Tadic ve (oynadığında) İrfan, Szymanski ve Fred’in sürpriz koşu yollarına paslar atıyor, sıkça böyle çözüyorlar rakiplerini. Dün Dzeko’nun kaçırdığı penaltı da zaten Fred’in böyle bir koşusuyla geldi.

Haberin Devamı

CENGiZ ÜNDER iYi BiR ŞUTÖR AMA...

Ancak dün sağ açıkta İrfan değil Cengiz’in başlaması kurulum anlamında bir miktar aksaklığa uğrattı misafir ekibi. Cengiz önemli bir gol silahı. İyi bir şutör. Ancak İrfan’ın hem pasör özelliği daha yüksek, hem de ceza alanına ikinci santrfor koşuları söz konusu. Dün de Cengiz ne kadar iyi bir dripling ve şut tehdidi olsa da, alışılmış İrfan katkısını aradı Fenerbahçe ilk 1 saatte.

F.BAHÇE’NiN SÜRPRiZ GOL SiLAHI

Maçın kırılma anı da zaten 63’te İrfan Can’ın sahaya adım atışıydı. Sonraki 15 dakikada Fenerbahçe pas ritmini bir miktar artırdı, Tadic ve Szymanski’nin birer kenar ortasında ceza alanında sürpriz gol silahı olarak İrfan Can vardı. İrfan 65’te birinciyi vurdu, Nita kurtardı. 80’de ikinciyi vurdu, maçın da fişini çekti orada.

BiLDiĞiMiZ BONUCCi’DEN UFAK PASAJLAR iZLEDiK

Dün kazanan Fenerbahçe’de bir diğer manşet de, Serdar’ın sakatlığı sonrası Bonucci’nin beklenenden daha fazla dakika almasıydı. Dünkü maçın tek taraflılığı Bonucci’yi defansif olarak pek test etmedi. Ama hem uzun metrajlı pas denemeleri, hem de hücuma çıkıp sürekli gol aramasıyla kariyeri boyunca izlediğimiz Bonucci’den ufak pasajlar sundu yine.

Yazarın Tüm Yazıları