Paylaş
Liverpool’dan sezon sonu ayrılacağını açıklayan Jürgen Klopp’tan sonra bir veda duyurusu Barcelona Teknik Direktörü Xavi Hernandez’den geldi. Xavi’nin haziran ayında Barça’dan gidecek olmasını değerlendiren Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, “İngiltere’deki baskıyı İspanya’nınki ile karşılaştıramayız. Orada bu işler bin kat daha zor. Barcelona’da hissettiğiniz baskı başka bir yerinki ile karşılaştırılamaz” dedi.
BARCELONA DÜNYANIN EN ZORLU KULÜBÜ
Sonuna kadar da haklıydı. Gerçek şu ki Barcelona dünyanın en zorlu kulübü ve Katalan diyarında çok iyi futbol oynamak da yeterli bir kavram değil. Taraftardan tutun yönetime hatta ve hatta medyaya kadar herkese kendinizi kabul ettirmek zorundasınız. Kulübe altın çağını yaşatan Guardiola ve Messi gibi isimlerin bile sorgulandığı, eleştirildiği yer burası. Xavi de bunun farkında olarak yola çıktı ancak medyanın her gün kendisini ‘öldürmesinden’ tükendiğini belirterek veda kararı aldı.
MENTAL ANLAMDA GÜÇLÜ OLAN KAZANACAK
Klopp enerjisinin tükendiğini söylemişti ayrılık kararını açıklarken. Xavi de enerjiden bahsetti. Her ikisinin enerjileri farklı anlamlarda tükense de, bu istifalar oyun geliştikçe teknik adamların mental anlamda daha da güçlenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Xavi’nin şu sözleri bize tam olarak bunu anlatıyor: “Barcelona antrenörü olmak nahoş, zalimce bir duygu. Bir zulüm... Ben olumlu bir adamım ancak pil seviyesi tükenmeye devam ediyor. Bir noktadan sonra görevde kalmanın bir anlamı olmadığını anlıyorsunuz.”
MANCHESTER UNiTED AKADEMiSi’NDE SADECE FUTBOL ÖĞRETiLMiYOR
Geçtiğimiz günlerde Manchester United Futbol Akademisi, eşi benzeri görülmemiş bir ödül törenine imza attı. Bu bir futbol ödül töreniydi ancak ödüllerin hiçbiri futbol için değildi. Old Trafford’da düzenlenen törenin mimarı Akademi Direktörü Nick Cox’tu. Akademi öğrencilerine dağıtılan ödüller yaşam boyu öğrenmeye, müfredat dışı etkinliklere ve eğitim başarısına göre verildi. Cox ödüllerle ilgili şunları söyledi: “Gençleri bizimle birlikteyken yaşadıkları kişisel gelişimleri ve kulübe kattıkları nitelikleri için ödüllendirme fikrim vardı. Yani geleneksel anlamda bir futbol ödül töreni değil, gençlerin bir kutlaması gibi. Ve ekibim bu fikri çok daha iyi noktalara taşıdı.”
DARISI BiZiM BAŞIMIZA
Haksız da sayılmazdı. Bölgedeki yoksul çocuklara oyuncak satın almak için para toplayan, Yoğun Bakım Ünitesine düzenli olarak ziyaretler yapan genç futbolcular Üstün Katkı Ödülü’nün sahibi oldu. Gerçek şu ki akademiler artık yeni bir kültürle kabuk değiştiriyor. Çocukların ya da gençlerin sadece profesyonel futbolcu olup olamayacaklarıyla değil, onların hayatlarını her anlamda nasıl zenginleştirebilecekleriyle de ilgileniyorlar.
RASHFORD TÜM KREDiSiNi TÜKETTi ARTIK DOKUNULMAZ DEĞiL
Manchester United’ın yıldızı Marcus Rashford, geçtiğimiz hafta kulübe hasta olduğunu bildirerek antrenmana katılmamıştı. Ancak aynı gün Belfast’ta bir gece kulübünde eğlendiği görülen oyuncunun yalanı kısa sürede ortaya çıktı. Teknik direktör Erik Ten Hag bunu bir iç mesele olarak gördüğünü ve çözeceğini söyledi. Rashford, daha öncede Manchester City’ye kaybettikleri maç sonrası dışarıda eğlenmeye çıkması üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı. Manchester Unitedlılar’ın ‘kulübün geleceği’ olarak gördükleri oyuncu her geçen gün daha da geriye gidiyor. Bu sezon 20 maçta sadece 4 gol katkısı veren Rashford, yardımseverliğinden kaynaklanan bir ‘yerel kahraman’ olmanın kredisini fazlasıyla zorluyor. Bugüne kadar United taraftarlarının dokunulmazlık zırhıyla kuşanan Rashford ince bir ipe bağlı kaderini oyunuyla değiştirecek mi, yoksa yeteneğine ihanet eden futbolcular kervanına mı katılacak? İleride ne olur bilemeyiz ama bu sorunun cevabını öğrenmek için fazla beklemeyeceğimiz de kesin.
Paylaş