Fenerbahçe'nin golcüsü Edin Dzeko yıllara meydan okuyor!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin golcüsü Edin Dzeko yıllara meydan okuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 10, 2024 07:00

Cristiano Ronaldo (39), milli takımdan takım arkadaşı Pepe (41) ve Fenerbahçe’nin Bosnalı yıldızı Edin Dzeko... Bu futbolcular futbolda yaş algısını yerle bir ederken gençleri aratmayan performanslar ortaya koymaya devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldo futbol tarihinde 900 gol barajını aşan ilk isim olmayı başarırken sarı lacivertlilerin 38 yaşındaki yıldızı Dzeko da birçok meslektaşının emekliliği tercih ettiği, kimilerinin yıllar öncesinde veda ettiği yeşil sahalarda tarih yazmaya devam ediyor.

Fenerbahçe'nin bu sezon attığı gollerin %53'ünde katkısı var

Edin Dzeko bu sezon Fenerbahçe ile 4’ü Süper Lig’de 4’ü de UEFA Şampiyonlar Lig elemelerinde olmak üzere çıktığı 8 maçta 8 kez ağları havalandırmayı başardı. Ligde çıktığı her maçta 1’er gol kaydeden Bosnalı yıldız, Devler Ligi’nde 4 golü Lugano ağlarına gönderdi.

Tecrübeli futbolcu ayrıca her 2 kulvarda birer kez asist yaparak Kanarya’nın 10 golüne direkt katkı verdi. Sarı lacivertlilerin bu sezonun geride kalan 8 maçta 19 kez fileleri sarstığı düşünüldüğünde takımının attığı gollerinin yüzde 53’ünde Dzeko’nun katkısı bulunuyor.

Haberin Devamı

Uluslar Ligi'nde de golle başladı

Bu sezona müthiş başlayan Dzeko performansını milli takımda da devam ettiriyor. Yıldız futbolcu Bosna Hersek’in Hollanda’ya 5-2 kaybettiği maçta takımının 2. golünü attı. Dzeko böylece bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını da 9’a çıkardı.

Uluslar Ligi’ne 5-2’lik Hollanda yenilgisi ile başlayan Bosna Hersek A Ligi 3. grupta bugün deplasmanda Macaristan ile oynayacak. İlk zaferini arayan Bosna’da bugün de takımın en önemli kozu Dzeko olacak. İlk maçlarını 5’er gol atarak kazanan Hollanda ile Almanya ise Amsterdam’da kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçenin golcüsü Edin Dzeko yıllara meydan okuyor

Avrupa’da bu sezon Dzeko’dan daha fazla sadece 3 futbolcu gol atabildi. Polonya ekibi Wisla Krakow’dan Angel Rodado Jareno 12 golle zirvede. Danimarka’dan Silkeborglu, Tonni Adamsen 11 kez ağları sarsarken yine aynı ülkeden Odenseli Luca Kjerrumgaard’ın da 11 golü var.

Â

Fenerbahçenin golcüsü Edin Dzeko yıllara meydan okuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!