Sonbahar ve şehrin caz hali

Artık lafı çok dolandırmadan itiraf edebiliriz, yaz resmen bitti.

Haberin Devamı

Önceki gün artık tüm okullar da açıldığına göre, sonbahar moduna rahatlıkla girebiliriz. Eylül ayı değişimleri beraberinde getirirken aslında İstanbul’un müzik etkinlikleri de açık alanlardan yavaş yavaş kapalı alanlara geçiyor. Sadece mekanlar açısından değil, sonbaharın gelişiyle şehre bir caz havası bulaşıyor desek yanlış olmaz.

Sonbahar ve şehrin caz hali



25 Eylül-12 Ekim arası 23. kere düzenlenecek olan Akbank Caz Festivali için artık geri sayım başladı. Yaklaşık üç hafta boyunca devam edecek olan, belki de Türkiye’nin en uzun soluklu müzik festivalinde bu yılki programda birçok büyük isim sahne alacak.

Haberin Devamı

Sonbahar ve şehrin caz hali



Grammy ödüllü Cassandra Wilson’ın yanı sıra Mos Def, Harriet Tubman, Enrico Rava, Mare Nostrum, Mulatu Astatke, Jehan Barbur feat. İlhan Erşahin ve Jim Rotondi gibi saymakla bitmeyecek 50’ye yakın konser caz severleri bekliyor. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra, paneller ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Sonbahar ve şehrin caz hali



Rakamlarla konuşmak gerekirse 23. Akbank Caz Festivali 45 mekanda 50 konser, 3 panel, 6 atölye ile her yönüyle şehri caza boyayacak ve yaklaşık 280 müzisyeni ağırlayacak. Ben her şehrin bir müziği olduğuna inananlardanım. Ve konu İstanbul olunca, hakkında yazılan şarkılar, çekilen filmler bir yana sonbahar vakti geldiği zaman bu şehre caz çok yakışıyor.


YENİ ALBUM FISILTILARI…

Haberin Devamı

Sonbahar ve şehrin caz hali



Sonbahar demek diğer yandan da yeni albümlerin birbiriyle yarış edercesine raflara koşması demek. Geçen sene çıkarttığı True adlı EP çalışmasıyla merakları üzerine mıknatıs gibi çeken Solange Knowles, kendi kurduğu plak şirketinden çıkartacağı yeni albümü için uykusuz günler geçiriyormuş.

Sonbahar ve şehrin caz hali



Yeni albüm heyecanında Solange yalnız değil. Bir önceki sezon X Factor’de jüri olan Britney Spears 8. Stüdyo albümünü tamamladı. Henüz ismi belli olmayan albümün ilk single’ı “Work Bitch” önceki gün İTunes’dan satışa sunuldu. Şarkının video klibini will.i.am ile birlikte seslendirdiği Scream & Shout ‘u çeken Ben Mor çekmiş. Yeni albüm hakkında basına sızan bilgilere göre will.i.am prodüktörlüğündeki Britney, daha dans odaklı bir albüm ile kendi satış rekorlarını egale etmeye hazırlanıyormuş.

Haberin Devamı

Sonbahar ve şehrin caz hali


Esas beni heyecanlandıran albüm, Placebo – Loud Like Love nihayet dün dijital olarak piyasaya çıktı. Pazartesi sabahı kalktığımda albümün yüklenebilir halde olduğunu görünce, ne kronik Pazartesi sabahı hissi kaldı ne yeni hafta stresi. Yeni albüm için grup, 16.09.2013 resmi çıkış tarihinde Youtube’da 90 dakikalık mini bir lansman konseri gerçekleştirecek. İnternetten canlı yayınlanacak olan konserin yanı sıra, grup albümün hazırlık sürecinden de bilgiler verecek. Benim şu ana kadar albümden öne çıkan favorilerim Scene Of The Crime , A Million Little Piecesve Begin The End. Bu durumda Cuma günkü yazının ana kahramanı şimdiden belli oldu. Placebo ve 7. stüdyo albümlerinin tüm arka perdesi bu Cuma Mutlak Kulak’ta sizlerle olacak.

Haberin Devamı

https://twitter.com/hkky


Yazarın son yazıları


#13 Eylül 2013 Pazarın yeni oyuncusu:Itunes Radıo
#10 Eylül 2013 Rock'n Coke 2013 günlüğü
#06 Eylül 2013 Denizin arka yüzü:Mirkelam
#03 Eylül 2013 Bambaşka bir Lady Gaga
#30 Ağustos 2013 İTunes festivali ile 30 gün sınırsız müzik 30
#27 Ağustos 2013 MTV video müzik ödülleri sahiplerini buldu
#23 Ağustos 2013 Keane'den best of müjdesi


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları