Son kozlar

GALATASARAY’ın lig yarışından kopması sonucu kupadaki beklenti tavan yaptı. Fakat sarı kırmızılıların yolu zor ve sıkıntılı.

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcuların artık iki şeyi düşünmesi lazım;
1-) Kupanın tek şansları olduğunun bilincinde olmaları.
2-) Turun, iki maç sonunda geleceği gerçeğini unutmamaları.
Hagi’nin, oyuncularına kupanın önemini yeterince anlattığı aşikar ama bunu futbolcularının ne kadar iyi anladığı maçlar sonunda belli olacak.
Neill ile Kewell geri dönünce defansta ve önde sorunlar bir nebze olsun düzelir diye düşünürken daha kötü oldu. Galatasaray önde top tutamayıp pozisyon bulamazken, defansta bariz hatalarla pozisyonlar verdi. İşin en üzücü tarafı; bu pozisyonları verdiği ve golleri yediği takımın, Türkiye’de bu konularda en çok sıkıntı yaşayan ekiplerin başında gelen Gaziantepspor olması.
Galatasaray’ın maça başlangıcı ile ilk yarıyı bitirmesi arasındaki fark; uyuyan ve uykudan kalkmış insanın ruh hali gibiydi. İlk golü yedikten ve ikinci golü yemekten zor kurtulan Galatasaraylı oyuncular kupanın gittiğinin farkına varıp maça geri dönmeye karar verdiler.
Hagi anlaşılan o ki son kozlarını oynamaya karar verdi. Baktı ki, bu takıma birşeyler öğretmeye geçireceği vakit boşa geçecek; direkt sonuca gideceği şekli yani beklentiyi oynadı. Ofansif oyuncuların fazla olduğu ve daha çok golü düşünen bir takımla sahaya çıktı. Bu oyun tarzının sonucu beklendiği ölçüde olmadı belki ama en azından oynaması gerekeni oynadı.
Muhteşem Cana!
GALATASARAY’ın bu maçtaki en büyük problemi Zapata ile oyuncular arasındaki kopukluktu. Zapata’nın konuşmaması ceza sahası içinde defans oyuncularının paylaşım ve müdahale sıkıntısı yaşamasına sebep oldu. Bunun üstüne Cana’nın muhteşem oyunu (!) eklenince Gaziantepspor’un maça geri dönüşü muhteşem oldu.
Hakkını verelim; Tolunay Hoca yaptığı transferler ve takımını maça konsantresi ile takdir edilmesi gereken bir teknik adam. Özellikle Wagner ve Cenk iyi oyuncular ve maça ağırlıklarını koydular. Ayrıca kalesinden forvetine kadar yaptığı transferler ligin üzerinde isimler.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Attığı gol ile Stancu’yu beğendim ama daha güzel gollerle cevap veren Cenk’i daha çok beğendim.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Cana’nın amatörce hatalar tabirini yeniden tanımlayan oyununu ve onu stoper oynatan Hagi’yi.

DİKKAT

Galatasaray defansındaki uyumsuzluk ve hatalar pahalıya ya da kupaya patlar.

Yazarın Tüm Yazıları