Sistemin lideri

BURSASPOR ilk yarıda net pozisyonlara girdi ama problemin devam vardı. Kazanılan topları çabuk oynayan ama son paslarda hep yanlış tercihler yapan Bursalı oyuncular, maçı rahat götürme şansını da kaybettiler. Bursaspor, yenilgisiz gidiyor ama bir gerçek var; iyi oynamıyor.

Haberin Devamı


Bursaspor’un her maçında en çok göze batan oyuncu Volkan Şen. Ve Volkan, anormal iyi de oynamıyor ayrıca. Fakat, takımda iyi durumda oyuncu olmadığı için Volkan herkesin en beğendiği oyuncu oluyor. Peki bir tek oyuncunun oyunu ile Bursaspor, nasıl oluyor da hala lider, hala yenilgisiz? İşte onun cevabı da Ertuğrul Hoca’nın ezberlettiği sistem. Bursaspor, takım olarak geçen yıldan çok değişmedi ama oyuncu çok değişti.
Duran toplar koz değil
Değişikliğin sebebi ön tarafta. Bursaspor’un orta alanı zaten önce savunmayı düşünen yapıda, bu sene de aynı şekilde devam ediyor. Fakat önde işler iyi gitmiyor. Ozan İpek’in formsuzluğu, forvet oynayan Sercan, Turgay ve Nunez’in etkisizliği ile forvet arkasındaki Insua ile Batalla’nın pozisyon hazırlamadaki yetersizliği, sorunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Üstelik, geçen sezon çok maç ve puan kazandıran duran toplar, koz değil. Ertuğrul Hoca’nın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler, biraz olsun etkisini gösterip, Bursaspor’un kıpırdanıp, net pozisyonlara girmesini sağladı. Bursaspor, kazanacak kadar pozisyonlara girdi ama işin gerçeği iyi oynamıyor ve bu puan kaybı da gayet normal.

Haberin Devamı

Olimpiyat avantaj

GEÇEN yıl futbolcuların akıllarında iz bırakan iki maçın ardından bu karşılaşmanın sıkıntılı olması beklenen bir durumdu. Buna hakem Abitoğlu’nun maçın başındaki tutarsız kararları da eklenince sıkıntı sertliğe ve kavgaya dönüştü. Belediye takımının G.Saray’dan sonra Bursaspor’a karşı ortaya koyduğu oyununun iyi olmamasının iki sebebi olabilir.
- Başta defansın göbeğinde sakat oyuncular.
- Maçlarını oynamaya başladığı Ali Sami Yen.
Ben, aksini söyleseler de Olimpiyat Stadı’nın Belediyespor için hep avantaj olduğunu düşünüyorum. O zemine alışmış, seyirci avantajı olmayan ama seyirci dezavantajını da ortadan kaldıran bir stattan sonra Ali Sami Yen, rakibin seyircisi ile birlikte oynayabileceği bir stat. Cevabını ileriki haftalarda bulacağımı soru şu; “Belediye’nin oyununu olumsuz etkileyen Ali Sami Yen mi, sakat oyuncular mı?”

BEĞENDİM

Bireysel yeteneği ile Bursaspor’u kazandırmaya uğraşan Volkan Şen’i.

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Çok iyi işler yapabilecek yeteneklere sahip ama hiçbirisini gösteremeyen Ozan İpek’i.

DİKKAT

Tek taraflı hiçbir şeyin yürümeyeceği gibi sadece Volkan’la da şampiyonluk yarışı yürümez.

Yazarın Tüm Yazıları