Şımarmazsa çok büyür!

Dünyanın gözde 7 liginin 3’ünde oynayan Gökhan, agresif hareketlerini azaltırsa, Biliç’le patlama yapabilir.

Haberin Devamı

İNGİLTERE, Almanya, Rusya ve Türkiye.. Dünya futbolunun en gözde 7 liginden 4’ü bu ülkelerde oynanıyor.. 21 yaşında Beşiktaş’a transfer olan Gökhan Töre bu 4 ülkede, oynamış olacak yeni sezonla birlikte.. “Türkiye ile ilgili olumsuz bir şeyler söylemek istemem. Ancak şu da bir gerçek ki, Alman-ya’da çok daha disiplinli bir sistem var. Bunu iki ülkede yetişen oyunculara bakınca görüyorsunuz. Yıldıray, Hamit ve Halil Altıntop fizik güçleri ve oyun mantaliteleriyle farklı oyuncular. Dolayısıyla ben futbolu Almanya’da öğrenmiş olmamı avantaj olarak değerlendiriyorum” sözleriyle Türk futbolunun açıkları hakkında küçük bilgiler veriyor Gökhan..

55 numaralı formanın sırrı

Henüz 17 yaşında 48 numaraları formasıyla Chelsea’ye transfer olan Gökhan, Premier Lig’de oynamak için uzun süre beklemiş.. Ancak Chelsea U-21 takımındaki başarılı performansına karşın yıldızların arasından sıyrılamamış.. Ancelotti ona, “Çok yeteneklisin ama henüz çok gençsin.. Senden iki-üç kat daha çalışmanı istiyorum” demiş..
Samsunlu bir ailenin çocuğu olan Gökhan Töre’nin babası uçak mühendisi.. Kendisinden küçük iki kardeşi daha var.. Ara sıra Samsun’a gidip akrabalarıyla görüşüyor.. Topraklarına bağlılığını da Beşiktaş’a transfer olduktan sonra 55 numaralı formayı istemekle göstermiş..

Haberin Devamı

İki kanatta da oynar

2 sezon önce Hamburg formasıyla çok başarılı maçlar çıkartan ve 22 maçta 6 asist yaparak takımına önemli katkıda bulunan Gökhan, Oğuz Çetin’in isteği ve Hiddink’in onayıyla A Milli Takım’a alınmıştı..
Agüero ve Messi hayranı olan Gökhan, Rubin Kazan’da sadece 5 maç oynayabildi ve belki de futbolculuk özelliklerindeki tek negatif yanı olan aşırı hırçınlığının kurbanı oldu.. Leverkusen U-17 ve Chelsea U-21’de oynarken iki kez kırmızı kart gören Gökhan, Kuban Krasnodar ile oynanan maçın 38. dakikasında rakibine yaptığı hareket yüzünden doğrudan kırmızı kart görmüştü.. Gökdeniz’in varlığına karşın Rus ekibinde fazla öne çıkamayan genç futbolcu Biliç’in sisteminde her iki kanatta oynayabilecek özelliklere sahip.. Onu tanıyanlar, “Agresif hareketlerini azaltıp şımarmazsa çok büyür” sözleriyle tanımlıyor genç yıldızı..

Haberin Devamı

Şımarmazsa çok büyür

Yazarın Tüm Yazıları