Silah patroniçesi avcıların başkanı oldu

Nur Ala Aliş, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun başkanlığına seçildi.

Haberin Devamı

Sarsılmaz Silah Sanayi’nin sahibi merhum işadamı Sarsılmaz Aliş’in kızı Nur Ala Aliş, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı oldu.
Aliş, önceki gün Ankara Barcelo Otel’de yapılan, 299 üyenin katıldığı seçimde oyların 168’ini aldı. Ve böylece Atıcılık ve Avcılık Başkanlığı’na seçilen ilk kadın oldu.
Haftanın üç günü Ankara’daki federasyon başkanlığında çalışacağı için İstanbul ve Ankara arasında mekik dokuyacak olan Aliş, “En büyük amacımız, atıcılıkta dünya çapında sporcular yetiştirip adımızı layık olduğu gibi dünyaya duyurmak olacak” dedi.

Sarıyer’den şişe sandalye

Derin Design’ın ortaklarından Derin Sarıyer, İstanbul Tasarım Bienali kapsamında, “Absolut Blank” projesi için şişe şeklinde sandalye tasarladı. Proje kapsamında yaratılan tasarımlar, 18 Kasım’a kadar Nejat Eczacıbaşı Binası’ndaki İki Oda’da sergilenecek. Sergide Derin Sarıyer de eserini anlatmak üzere hazır bulunacak.

Haberin Devamı

‘Çaba’lar boşa gitmedi

Özlem Cankurtaran’ın başkanı olduğu ÇABA Derneği, geçtiğimiz mayıs ayında “ÇABA Gala” adlı bir oyun sahnelemişti. “Öyle Bir Geçer Zaman ki”, “Kuzey Güney” gibi sevilen dizileri ti’ye alan skeçlerde Ali Ağaoğlu, Ayşegül Dinçkök, Bilgün Dereli, Cihan Kamer ve Yasemin Kamhi de rol almıştı. O gösteriden elde edilen gelir ve ÇABA Gala ekibinin bağışlarıyla bir çocuk ve gençlik merkezi yapıldı. Yaklaşık 510 bin TL’ye mâl olan ÇABA Ayvansaray Çocuk ve Gençlik Merkezi, önceki gün hizmete açıldı. Çaba Gala’da rol alan ünlüler, açılışta sokak çocuklarıyla poz vererek çabalarının boşa gitmediğini söyledi.

Delon ile Moore golf oynayacak

Alain Delon, Mihail Gorbaçov, Mika Hakkinen, Toni Schumacher, Roger Moore gibi siyaset, spor ve sanat dünyasının dünyaca ünlü isimleri, Avrupa’nın en prestijli golf kulübü Eagles Charity Golf Club’ın düzenlediği 13. Hermes Eagles Presidents Cup için Türkiye’ye geliyor. 15-18 Kasım günleri arasında Kaya Eagles Golf Club’da düzenlenecek turnuva kapsamında toplanacak bağışlar, yardım kuruluşlarına aktarılacak.

Dede değil baba oldu

Bodrum’daki yüzen disko Catamaran Club ve Sedef Adası’nın sahibi Mehmet Birgen, 68 yaşında dördüncü kez baba oldu. Önceki gün eşi Dilek Birgen, 7 yaşındaki oğlu Alp ve bir ay önce dünyaya gelen bebeği ile Akmerkez’de görüntülenen Birgen, minik kızını göstererek “Torunum olur” diye espri yaptı. Maya adını verdiği kızının hayatını değiştirdiğini söyleyen Birgen, “İkinci baharımı yaşıyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları