Sezonun “top 4” güzellik trendi

Tasarımcılar yeni sezonun trendlerini çoktan belirledi: Taranmış kaşlar, bantlı modern topuzlar, kan kırmızısı dudaklar ve porselen tenler... Peki, tüm bu trendleri nasıl uygulayacağız? ışte uzmanlarından ipuçları...

1- KALIN KAŞLAR: Önce inceydi, ardından kalınlaştı. Ve son olarak da kalemle iyice belirginleştirildi. Kaşlar son birkaç sezondur makyaj artistlerinin odak noktası... Üstelik bu sezon çok daha dikkat çekiciler.
Siz de trende uymak istiyorsanız; koyu ten ve koyu saç rengine sahipseniz kahve tonlarında, kumralsanız toprak tonlarında bir kaş kalemiyle kaşlarınızı ince dikey çizgilerle belirginleştirin.
2- NEON BANTLI TOPUZLAR: Ünlü modacı Christian Lacroix’nın şık örgü topuzu geçtiğimiz sezon çok beğenilmişti. Zac Pozen de bu kış örgü topuzları canlı tonlardaki bantlarla biraz daha dikkat çekici hale getirdi. Neon renkteki bantlarıyla ördüğü saçları balerin topuzu gibi sıkıca başın arkasına yerleştiren modacı, mankenlerinin bu görüntüsüyle en az koleksiyonu kadar alkış topladı.
3- KAN KIRMIZISI DUDAKLAR: Prada’nın Milano’daki defilesinde, iddialı koleksiyon kadar modellerin kan kırmızısı dudakları da dikkat çekti. Kırmızı ruj, tek başına seksi görünüm için yeterli bir makyaj malzemesi değil aslında. Ama doğru uygulama ile kadınlara bir anda bambaşka bir çehre kazandırabiliyor.
Ünlü makyaj artisti Pat McGrath de maskara ve fardan uzak durarak tüm dikkatleri dudaklara çekmeyi tercih etti bu sezon... Nude makyaj ve canlı kırmızının mükemmel kombinasyonu, Prada’nın sade çizgileriyle uyum içindeydi.
Ama şunu hatırlatalım: Canlı tonlar, kullanımda her zaman tecrübe ve yüksek konsantrasyon ister. Dudak çizgisinden taşmış kırmızı bir rujun hiçbir çekiciliği kalmaz!
4- PAMUK PRENSES TENLERİ: Gerçek olamayacak kadar güzel kızlar birbiri ardına podyumda sıralanıyor, Pamuk Prenses’i andıran kusursuz ciltleri, dudakları ve gözleriyle hayranlık uyandırıyorlar. Chanel’in yeni sezon koleksiyonu işte bu görüntüler eşliğinde tanıtıldı. Sezon makyajında, aydınlık tenler uçuk pembe ya da kayısı tonlarıyla oluşturuluyor. Bu etki, açık renk nüansları ve özel uygulama şekilleriyle veriliyor.
Siz de bu etkiden hoşlandıysanız, öncelikle ucu eğimli ya da yuvarlak kalın bir pudra fırçası kullanmanız gerektiğini aklınızda bulundurun. Allığı elmacık kemiklerinizin ortasından şakaklara doğru uygulayın ve kalın yuvarlak fırçanızla dairesel hareketlerle doğal bir görünüm yaratmaya çalışın.

Kendini hayatın akışına bırak

Hayatı dolu dolu yaşayan özgür ve modern insanın ruhundan esinlenilerek yaratılan “Ckfree”, rahat ve özgür ruhlu erkeklerin yeni gözdesi oldu.

“Ckfree”, aromalı, sıcak, odunsu bir koku... şaşırtıcı derecede ferah, aynı zamanda son derece doğal ve erkeksi... Yolculuk, esas notası olan pelin otu ile zihninizi özgür bırakmaya davetle başlıyor, alışılmadık baharatlarla devam ediyor. Kendine Ardından yolunu şehvetli ağaçsı notaların arasına çeviriyor.
Parfümün tepe notası Tayland yıldız çiçeği, pelin otu ve ardıç ağacı; kalp notası tütün yaprağı, kahve, Güney Afrika buchu bitkisi; dip notası ise silhat esansı, meşe ağacı ve demirağacından oluşuyor.
şişede okyanus renkleri
“Ckfree”nin şişesine gelince... Tasarım, markanın özgür ruhlu doğasını ve sembolik Ck sadeliğini ifade ediyor. Erkeksi, kavisli ince profili ve köşeleri, hareket hissi uyandırıyor. şişenin renk paleti, gökyüzünden, okyanustan, ağaçlardan ve yeryüzünden gelen mavinin ihtişamını yansıtıyor. Mütevazı ve hafif... Ambalajı ise şişeyi tamamlayan ve kokunun hafif, modern esansını çağrıştıran metalik mavinin iki tonundan oluşuyor.

EDİTÖRDEN

Gizli silahımız kapatıcılar

* Özenle yapılmış göz makyajı, bakışları her zaman ışıltılı ve dikkat çekici kılar. Tabii böylesi bir detayın altında iyi bir ön çalışma yatmaktadır. ışte, tam da o noktada devreye kapatıcılar girer. Bu ürünlerin, doğru renk ve uygulamayla bakışlara tazelik kattığı çok açık.
* Tıpkı fondötende olduğu gibi kusurları gizleyici ve aydınlatıcı ürünleri seçmenizde fayda var.
* Hangi varyasyonu olursa olsun, kapatıcının kendi cilt tonunuzdan bir ton daha açık olmasına dikkat edin.
* Kusurlarınızı örten, göz altlarındaki morlukları azaltan sarıya çalan tonlar idealdir.
* Aydınlatıcıların içeriğinde bulunan inci tozu pigmentleri, ışığı yansıtıcı özelliği sayesinde göz çevresindeki ve altındaki ince kırışıklıkları da gizleme etkisine sahip...
* Yassı bir fırça yardımıyla kusursuz bir şekilde uygulama yapmak mümkün. Böylelikle en ince çizgeler bile yok edilebilir.

Escada’dan baştan çıkarıcı bir parfüm
Escada’nın “Desire Me”si, kadınların vazgeçemeyeceği bir parfüm. Yoğun kokusu, “Incredible Me”den bile kalıcı... ıştah açıcı alt nota, kokunun gücünü oluşturuyor. Tiramisunun içindeki labne, kahve, bisküvi ve çikolata kokusunun birleşimiyle, son derece sıcak bir parfüm yaratılmış.
“Desire Me”nin farkı, orta ve alt notasındaki tatlı kremalı kokusundan geliyor. Parfüm içinde kolayca fark edilebilen narenciye esansı da alt notasındaki yoğunlukla tezat oluşturarak parfümün kalıcı ve farklı kokusunun oluşmasında önemli bir rol oynuyor. Parfümün 50 ml’inin fiyatı 167 TL...

En çok satılan cilt bakım ürünleri

Kış mevsimine girerken cildimize de özel bir ilgi göstermemiz gerekiyor. ışte Tekin Acar Cosmetics mağazalarında son dönemde en çok satılan cilt bakım ürünleri...

* Estee Lauder “Advance Night Repair Synchronized Recovery Complex”
* Transvital “Perfect Anti-Age Cream”
* Clinique “Repairwear Intensive Eye Cream”
* La Colline “Cellular Skin Ology 5Sets/Box”
* La Colline “Cellular Vital Eye Cream”
* Clinique “All About Eyes Rich”
* La Colline “Line Relief Cellular Matrix Serum”
* Estee Lauder “Idealist Xtra Refinisher”
* La Prairie “Skin Caviar Luxe Eye Lift Cream”
* Lancome “Renergie ML R.A.R.E Cream”

CEVAPLAYIN, KAZANIN

“Ckfree reklam görseli sizin için ne ifade ediyor?” sorusunun cevabını 23-25 Ekim tarihleri arasında www.tekinacar.com.tr adresine isim, soyadı ve adres bilgilerinizle birlikte gönderin, 100 ml “Ckfree” parfüm kazanan ilk 10 kişiden biri olun.

GEÇEN HAFTANIN KAZANANLARI
* Givenchy kazananları
1- Nigar Soker
2- Dilek Görgülü
3- Nazmiye Bilecen
4- Reşadet Gökçek
5- şeyda Ergenekon
6- Jale şanlıer
7- Gökçen Gökçe
8- ırem Bayındır
9- Zeynep Güzeller
10- Kader Karagülle
* Loewe kazananları
1- Melek Ustabaşı
2- Hatice Özdemir
3- Yüksel Bilazer
4- Ayten Albayrak
5- şaduman Özsalih
6- Yasemin Güner
7- Yelda Aksu
8- Dilek Özerdal
9- Zeynep Efe
10- Arzu Aksakal
Yazarın Tüm Yazıları