Seyirlik defans

CARVALHAL’ın çıkardığı kadronun defans bloğu 3 stoperden kuruluydu ama yenilen golde Bangoura ve İbrahim’in birbirleriyle yarışırcasına topa vurmasını sadece seyrettiler.

Golün haricinde, duran toplarda da Bursalı oyuncuların toplara vurmasına müsade ettiler. 3 stoperle rakibe bu kadar rahat vurdurursan problemi başka yerde aramamak lazım.

3 TOP LAZIM

BEŞİKTAŞ’ın kadro kalitesinin iyi olduğu bir gerçek. Fakat bir başka gerçek de Quaresma, Simao ve Fernandes’e birer tane top verilmesi gerektiği. Bu 3 oyuncu da topla oynama özellikleri iyi olduğu için kontrolün kendilerinde olmasını istiyor. Pas yapıp alan kat etmek yerine, top sürerek rakip alana gitme tercihi hem oyunu yavaşlatıyor hem de diğer futbolcuları oyundan düşürüyor. Sonuç;Baskı yiyince hata yapan ve pozisyon yiyen Beşiktaş.

KIRMIZI ŞANS

CARVALHAL ve Beşiktaş’ın yardımına Bagoura yetişti. Kırmızı sonrası Carvalhal doğru hamle ile Egemen’in muhtemel bir kırmızı kart görmesini önlemekle kalmadı; Mustafa ile daha ofansif bir kadro yapıya döndü. Fakat Edu’nun hazır olmaması, Beşiktaşlı oyuncuların bireysel olarak fazlaca topla oynamaları ve organize Bursa takımı sonucun alınmasını geciktirdi.

EKSİK KİM?

MAÇIN büyük bölümünü eksik rakibi karşısında oynayan ama pozisyona giremeyen Beşiktaş’ta, Carvalhal’ın tek forvet oynayan Tagoe’yi 4 defans adamıyla savunmak yerine defanstan bir eksiltip Holosko’yu daha erken oyuna almaması belki de mağlubiyete sebep olacaktı.

ÇETE ÇÖKTÜ

CARVALHAL maçta topu birbirlerine vermeyen ve takımın hızını kesen Fernades ve Simao’yu kenara alarak Beşiktaş’a hız kazandırırken, Quaresma’nın atılması takımın kendine gelmesini ve risk almasını sağladı. Kısacası Carvalhal’in doğru hamlesine Quaresma yardımı, maçı Beşiktaş’a çevirdi. Bu da Portekiz Çetesi’nin iflasıdır.
Yazarın Tüm Yazıları