Seyirciye cevap

BİR futbolcunun oynayabileceği en zor, en stresli, hatta en kötü dönemde oynanan Diyarbakır maçı taraftarın öne çıktığı maç oldu.

Rakip takım taraftarı ne söylerse söylesin, ne yazarsa yazsın etkisi olmaz. Ama kendi taraftarı Ali Sami Yen’de protesto edince; moralin bozulur, strese girersin, kalbin kırılır. Tabii ki bu kalp kırıklığının, taraftarınkinin yanında ne kadar önemi var o da ayrı. Rijkaard’ın ofansif bir kadroyla maça çıkması çok özel bir durum değildi.
Fakat iki stoperinin yedek, bir diğerinin de kadroda olmadığı maça Hakan Balta’nın stoper çıkması göze batan ayrıntıydı. Galatasaray taraftarının maç öncesi ve maç içindeki tavrı ile protestosunun oyuncuları etkilediği mücadeledeki isteksizlikte belli oldu. Sadece Baros uzun zamandır oynamadığı için futbola özleminden diğerlerine göre daha istekliydi ve öne çıktı. İlk gol sonrası kulübe önündeki samimi olmayan gösteri de seyirciye bir cevap olarak ayrı bir protestoydu.
Ali Sami Yenciler geri döndü
Zayıf takımlara karşı Ali Sami Yen’de şov yapan Keita ve Galatasaray geri döndü. Geçen hafta kaybedilen büyük avantaj bu galibiyetle biraz olsun telafi edildi. Galatasaray eğer deplasmanda puan kaybetme huyundan vazgeçip, kazanırsa hala şampiyonluk şansı var. Her hafta puan bırakılan maçların oynandığı ligde Galatasaray’ın Bursa ile oynayacağını düşünürsek her şeye rağmen ilk iki şansı devam ediyor. Fakat bu Elano gibi dünya kupasını düşünen ve riske girmeyen oyuncularla olmaz.
Rijkaard’ın cezası
Frank Rİjkaard anlaşılan Galatasaray içinde bulunduğu bu tür durumlara alışık değil. Leo Franco ve Jo’ya moral mı verdi, ceza mı anlamadım. Bitmiş maça Jo’yu alarak ıslıklanmasına ve protesto edilmesine sebep olurken benzeri Leo Franco’ya da yaptı. Bu iki oyuncuya taraftarın tepkisin bilmeyen yok. O halde Leo’yu ısınmaya çıkarmanın anlamı ne? Bırak Leo Franco içerde kalsın, Jo oyun dışı.
G.Saray taraftarı ne dedi?
- Yönetime: Bize isim değil yüreği ve ruhuyla oynayacak oyuncu alın.
- Futbolculara: Tribünlere değil sahadaki rakibe oynayın. İsminiz olsa da bize fark etmez.
- Türkiye’ye: Diyarbakır kardeşimizidir bu kardeşlik bitmez.
Yazarın Tüm Yazıları