Seyirci gazı

GALATASARAY uzun zamandır unuttuğu maça etkili başlama düşüncesini uygulamak istedi. Ama bu seyirci zoruyla olunca etkisiz ve kısa oluyor.

‘Seyirci gazı’ ile başlayan oyun Ergiç’in golüyle bitti. Taraftarın geçen sezonun şampiyonunu yenme isteği ile stadı oldurması da Galatasaray için itici güç olmadı.
Yenilen golde yine bir dizi hatalar vardı. Bu sene Galatasaray’da bu tarz zincirleme hataları çok göreceğiz... Göreceğiz çünkü Frank Rijkaard’ın bunları görmesi ve müdahele etmesini çok bekledik. Galatasaray için bu sezon zor geçecek. ‘Eksikler döndükten sonra işler yoluna girecek’ diye düşünülebilir ama unutmayalım. Artık eskisi gibi kolay mağlup edilen takımlar yok. Bütün takımlar ciddi takviye yaptılar ve herkes daha iyi oynuyor.
İlk yarıda en dikkat çeken oyuncu Ayhan’dı.Fakat enteresan şekilde oldu bu. Bursa’nın pozisyonlarının hepsinde son adam ne hikmetse hep Ayhan’dı. Stoperler Lucas-Servet miydi yoksa Ayhan mı, anlamadım.

Zindan gibi

GALATASARAY’da bazı oyuncular için de çok zor bir ortam var. Seyirci baskısını direkt üzerinde hisseden oyuncuların daha fazla hata yapması saha içi ile tribünleri iyice geriyor. Taraftar iki sezondur kötü gidişten doğal olarak memnun değil. Fakat bunu futbolcularını yuhlayarak ya da protesto ederek göstermeye çalışırsa bilsinler ki işler daha da kötü olacak. Ali Sami Yen artık Galatasaraylı oyuncular için zindan olacak.

Bariz farklar

GALATASARAY golü yedikten sonra Bursa’nın da çekilmesi ile daha baskın oynamaya başladı. Kewell ve Baros yine bu dönemde öne çıkan oyunculardı. Fakat mağlup oynamak ve kötü başlayan sezon oyuncuları haddinden fazla sinirli hale getirdi. Sarı kırmızılı ekip, karşısında bu sezon ilk defa sistemi ve oyun anlayışı olan bir ekip buldu. Kaldı ki Bursaspor geçen sezonki havasından ve oyunundan uzak. Fakat buna rağmen iki takım arasında bariz farklar gözüktü.
Birincisi sistem... Bursa takımına bakın; bütün oyuncular disiplinli ve oyun anlayışına sadık kalıyor. Bir kargaşa ve ne yaptığını bilmeme durumu yok.

DİKKAT

Arda’daki durgunluk. G.Saray Kaptanı mutsuz ve kırgın biçimde oynuyor.

BEĞENDİM
Volkan Şen. Bursaspor’un her atağında onun ayakları vardı.

BEĞENMEDİM
Ozan İpek. Geçen sezonun flaş oyuncusu adeta sahada yoktu.
Yazarın Tüm Yazıları