Ulvi Sami / Unutulmaması Gereken Lezzet Sırları
“Yemekte aşk olduğunu keşfettim başka hiçbir yerde kalmamıştı oysa. Sindirim sistemim dayandığı sürece bu aşkın peşinden gideceğim” diyordu Ernest Hemingway. Ulvi Sami’nin kaleminden İnkılâp Yayınları tarafından yayımlanan, “Unutulmaması Gereken Lezzet Sırları” da bir nevi Sami’nin aşkının, yani lezzetin peşinden gittiğinin bir kanıtı.
Kitabın en önemli özelliği ise kültürler mozaiğini içine alıyor olması; Arap, Rum, Türk ve Bizans mutfak kültürlerinin tarih defterini aralayan Ulvi Sami üstelik bütün tarifleri bizzat denemiş aşkla…
BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ
Bütün yemek ve malzemelerin büyük ebatlarda fotoğraflandığı kitapta çorbalar, dolmaları balık yemekleri, yumurta yemekleri, turşular, pilavlar, köfte yemekleri gibi bir çok kategori var. Ölçü birimlerine ve genel püf noktaların da yer aldığı kitapta adını hiç duymadığınız birçok yemekle karşılaşacaksınız. “Unutulmaması Gereken Lezzet Sırları”nın kültür mozaiği oluşturan tariflerinin yanı sıra diğer en önemli özelliği ise kitabın aslında bir sosyal sorumluluk projesi olması. Yazarın adresinden satın alınan her kitap için Türk Eğitim Vakfı’na 10 TL bağış yapılacak.