Son Güncelleme:
Ot mezesinin en iyi 10 adresi
Ot mezesi konusunda zengin bir adres arıyorsanız ya meyhanelere, ya da balık restoranlarına gitmeniz gerekiyor. Çünkü ottan yapılmış da olsa, meze en iyi içkinin yanında gidiyor. Tanıdık tanımadık pek çok farklı ot kullanılarak yapılan mezelerin reçeteleri Ege kökenli. Kimi Girit’ten, kimi Selanik’ten özel tarifler getiriyor.
Radika, cibes, hardalotu, turpotu, kaya koruğu gibi otlar, önce haşlanıyor, sonra zeytinyağı veya soğanlı soslarla servis edilerek enfes mezeler hazırlanıyor. Bu otların vücuda faydalı özellikleri de var. Tam mevsimindeyiz, ot mezeleri çeşitlendi. Özellikle balıkçılar en az 10 çeşit sunuyor. Biz de, bu hafta jürimize ot kullanarak en lezzetli mezeleri yapan adresleri sorduk. Cunda ve İstanbul balıkçıları listeye girmek için yarıştı.