Hürriyet Haber
Mısır mutfağından 8 seçenek
Mısır çok yabancısı olduğumuz bir mutfak değil. Geleneksel yemekler Anadolu mutfağıyla benzerlikler gösteriyor. Köfte, kebap, künefe, helva, türlü gibi ortak yemeklerimiz var. Bunlar haricinde gelmişken tatmanız gerekenler ise şöyle:
Mısır çok yabancısı olduğumuz bir mutfak değil. Geleneksel yemekler Anadolu mutfağıyla benzerlikler gösteriyor. Köfte, kebap, künefe, helva, türlü gibi ortak yemeklerimiz var. Bunlar haricinde gelmişken tatmanız gerekenler ise şöyle:
Fotoğraflar: Alamy
Fotoğraflar: Alamy
Torli
Bunu biliyorsunuz. Türk mutfağındaki türlü ile hemen hemen aynıdır. Karışık sebzeler ile domates sosunda pişiriliyor.
Bunu biliyorsunuz. Türk mutfağındaki türlü ile hemen hemen aynıdır. Karışık sebzeler ile domates sosunda pişiriliyor.
Koşeri
Mısır’ın ulusal yemeği. Şehirlerde her köşe başında küçük Koşeri büfelerine rastlayabilirsiniz. Makarna, yeşil mercimek, pirinç ve nohudun ayrı ayrı pişirilerek üst üste konulması ile yapılıyor. Kızartılmış ince kıyılmış soğan ilave edildikten sonra isteğe göre domates veya acı biber sosu karıştırılarak servis ediliyor.
Mısır’ın ulusal yemeği. Şehirlerde her köşe başında küçük Koşeri büfelerine rastlayabilirsiniz. Makarna, yeşil mercimek, pirinç ve nohudun ayrı ayrı pişirilerek üst üste konulması ile yapılıyor. Kızartılmış ince kıyılmış soğan ilave edildikten sonra isteğe göre domates veya acı biber sosu karıştırılarak servis ediliyor.
Melukya
Mısır’ın yöresel çorbası Melukya, et ve burada yetişen bir sebzeyle hazırlanıyor ve üzerinde baharatla servis ediliyor. İskenderiye gibi bölgelerde içine et yerine karides de konmakta.
Mısır’ın yöresel çorbası Melukya, et ve burada yetişen bir sebzeyle hazırlanıyor ve üzerinde baharatla servis ediliyor. İskenderiye gibi bölgelerde içine et yerine karides de konmakta.
Falafel
Nohut ezmesi ile maydanoz, soğan, sarımsak ve bir kaç baharatın karışımı ile yağda kızartılarak, ekmek arası yada üzerine yoğurt ve salça ilave edilerek servis ediliyor. Benim en sevdiğim yöresel Orta Doğu yemeğidir.
Nohut ezmesi ile maydanoz, soğan, sarımsak ve bir kaç baharatın karışımı ile yağda kızartılarak, ekmek arası yada üzerine yoğurt ve salça ilave edilerek servis ediliyor. Benim en sevdiğim yöresel Orta Doğu yemeğidir.