Selim Onat
Mevsimin en lezzetli 10 balık restoranı
Havaların soğumasıyla lezzetlenen balıklar, kabuklular, sıcak ve soğuk mezelerle hoş bir akşam yemeğine çıkmaya ne dersiniz? İşte yolunuzu değiştirmenize neden olacak sizi gastronomik bir lezzet yolculuğuna çıkacak sonbaharda gidebileceğiniz Türkiye’nin en iyi balık mekânları...
Havaların soğumasıyla lezzetlenen balıklar, kabuklular, sıcak ve soğuk mezelerle hoş bir akşam yemeğine çıkmaya ne dersiniz? İşte yolunuzu değiştirmenize neden olacak sizi gastronomik bir lezzet yolculuğuna çıkacak sonbaharda gidebileceğiniz Türkiye’nin en iyi balık mekânları...
JÜRİ: Mehmet Yaşin – Gastronomi ve seyahat yazarı, Müge Akgün – Yeme-içme kültürü yazarı, Erdal İpekeşen – Tempo Travel Yayın Danışmanı, Deniz Sipahi – Hürriyet Ege Temsilcisi, Ferit Özkaşıkçı – Beef & Fish Dergisi GYY, Aynur Tartan – TV programcısı, gazeteci, Ufuk Kaan Altın – ‘Balıklama Dalmalı İstanbul’a kitabı yazarı, Nilay Örnek – Gazeteci, Salih Seçkin Sevinç – Harbiyiyorum.com kurucusu, Ebru Erke – TV programcısı, yemek yazarı.
1- 52 yıllık lezzetler
KIYI RESTORAN / İSTANBUL
Tarabya Koyu’nda 1966’dan beri hizmet veren Kıyı Restoran tam bir İstanbul klasiği... Mehmet Yaşin, “Benim bir numaram Kıyı. Ermeni pilakisi ve tüm balık çeşitlerini öneririm. Bu mevsimde palamudu tercih etsinler, tam zamanı” diyor. Mönüde balıkların yanında 19 soğuk, 11 sıcak ve sekiz çeşit de balık mezesi var. Taze mevsim balıklarını ızgara, buğulama ve kızartma olarak sipariş edebilirsiniz. Tarabya, (0212) 262 00 02
KIYI RESTORAN / İSTANBUL
Tarabya Koyu’nda 1966’dan beri hizmet veren Kıyı Restoran tam bir İstanbul klasiği... Mehmet Yaşin, “Benim bir numaram Kıyı. Ermeni pilakisi ve tüm balık çeşitlerini öneririm. Bu mevsimde palamudu tercih etsinler, tam zamanı” diyor. Mönüde balıkların yanında 19 soğuk, 11 sıcak ve sekiz çeşit de balık mezesi var. Taze mevsim balıklarını ızgara, buğulama ve kızartma olarak sipariş edebilirsiniz. Tarabya, (0212) 262 00 02
Aynur Tartan bu mekân için şunları söylüyor: “Misafiriniz geldiyse gözünüz kapalı götürebilirsiniz.” Alsancak, (0232) 464 44 99
Sahibi Mehmet Tekmen’in tek tek ilgilendiği mönüde karidesli köfte, midye dolma ve kalamar mutlaka tadılmalı. Oran, (0312) 490 50 01
Mezgit tava, kalkan tandır ve hamsi buğulamayı mutlaka tadın. Dokuz ay önce taşındıkları yeni mekân oldukça şık bir tasarıma sahip. Boztepe, (0462) 351 38 88
Rumelihisarı’ndan restoranın teknesiyle dört dakikada mekâna ulaşabilirsiniz. Anadoluhisarı, (0216) 460 10 00