Melis Yılmaz | Fotoğraflar: Mekanların web siteleri
İstanbul’un en ‘havalı’ 10 terası
Bir yaz sezonunun daha yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Şehre dönüşler başladı ama tatil havasından da çıkamadık. Havalar serinleyene kadar açık havada kentin, manzaranın tadını çıkarma zamanı. Önümüzdeki hafta dördüncüsü düzenlenecek İstanbul Rooftop (Teras) Festival’i bahane ettik; jürimize en havalı terasları sorduk.
Bir yaz sezonunun daha yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Şehre dönüşler başladı ama tatil havasından da çıkamadık. Havalar serinleyene kadar açık havada kentin, manzaranın tadını çıkarma zamanı. Önümüzdeki hafta dördüncüsü düzenlenecek İstanbul Rooftop (Teras) Festival’i bahane ettik; jürimize en havalı terasları sorduk.
Muhsin Akgün / Fotoğrafçı
Bahar Akıncı / Seyahat yazarı
Cihan Şensözlü / Hürriyet Kelebek yazarı
Zeynep Zor / Gezgin
İpek Durkal / Magazin yazarı
Bahar Akıncı / Seyahat yazarı
Cihan Şensözlü / Hürriyet Kelebek yazarı
Zeynep Zor / Gezgin
İpek Durkal / Magazin yazarı
Terasta kokteylinizi yudumlayarak akşamüzeri keyfi yapabilirsiniz. Her gün açık olan terasta, 15.00-18.00 arası çay saati düzenleniyor. 17.00-23.00 arasında normal servis başlıyor. Tel: (212) 402 30 00.
8- Dünyanın buluşma yeri: Mikla
Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi’ndeki The Marmara Pera’nın çatısındaki Mikla da İstanbul manzarasını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan. Mekânın şefi ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, mönüsünü ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ konsepti ile hazırlıyor.
Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi’ndeki The Marmara Pera’nın çatısındaki Mikla da İstanbul manzarasını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan. Mekânın şefi ve kurucu ortağı Mehmet Gürs, mönüsünü ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ konsepti ile hazırlıyor.
7- Tarihi Yarımada’yı seyredin: Mürver
Karaköy’de Novotel İstanbul Bosphorus’un en üst katında bulunuyor. Tarihi Yarımada manzaralı. Mönüsünde tütsü fırınında tütsülenmiş yemekler, el yapımı kurutulmuş dinlendirilmiş etler, sucuklar, sosislerin yanı sıra vejetaryenler için yemekler de var. Mutlaka rezervasyon gerekiyor. Tel: (212) 372 07 50
Karaköy’de Novotel İstanbul Bosphorus’un en üst katında bulunuyor. Tarihi Yarımada manzaralı. Mönüsünde tütsü fırınında tütsülenmiş yemekler, el yapımı kurutulmuş dinlendirilmiş etler, sucuklar, sosislerin yanı sıra vejetaryenler için yemekler de var. Mutlaka rezervasyon gerekiyor. Tel: (212) 372 07 50
Zeynep Zor “Yerel pazarlarda bulunan ürünlere göre her mevsim değişen mönüde, Wolfgang Puck’ın taş fırın pizzaları, mezeleri ve el yapımı makarnalarını tadabilirsiniz” diyor. Tel: (212) 368 08 08.
Bahar Akıncı “Günbatımı manzarası, kokteylleri, DJ performansları ve yerli- yabancı misafirleri ile son derece hoş bir ambiyansı var” diyor. Tel: (532) 605 81 56.
Seda Akman “Dekorasyonu, evinin terasında olma konforu, lezzetli mönüsü, müzik kalitesi bir araya geldikten sonra buradan mutlu ayrılmamak imkânsız!” diyor. Rezervasyonlar Instagram üzerinden yapılıyor. @terasemirgan
2- Teknedeymiş gibi: Bebek Otel
İstanbul’un eski ve klasikleşmiş mekânlarından. Burada kendinizi bir teknenin kamarasında gibi hissedebilirsiniz. Yemekleri, kokteylleri, ambiyansı ve hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. Saffet Emre Tonguç “Benim için liste başında yer alıyor!” diyor. 18.00’den sonra rezervasyon koşulu var. Tel: (212) 970 78 36.
İstanbul’un eski ve klasikleşmiş mekânlarından. Burada kendinizi bir teknenin kamarasında gibi hissedebilirsiniz. Yemekleri, kokteylleri, ambiyansı ve hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. Saffet Emre Tonguç “Benim için liste başında yer alıyor!” diyor. 18.00’den sonra rezervasyon koşulu var. Tel: (212) 970 78 36.