Sert tepkilere dikkat edin

Düşünceleri değiştirecek olaylar açığa çıkabilir.

Alınan kararlar, anlaşmalar ve organizasyonlara yönelik bazı durumlar değişebilir. Kardeş, kuzen, yakın çevre ve komşularda beliren değişiklikler hem düşüncelerin, hem de olayların değişmesine neden olabilir. Bilinçaltını derinden etkileyecek ve değiştirecek durumların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu özellikle öğle saatlerinde tedbirli olmak gerektiğini işaret ediyor. Tahammülsüz, sabırsız ve sert tepkiler ortaya koymaktan kaçının. Bugün duygularınızı kontrol etmeye özen gösterin.


Güzel düşünceyi yakalayın


Düşünmek, aklın işidir. Fakat nasıl düşüneceğimizi belirleyen ise, duygularımızdır.

Karamsar duygular içinde bulunduğumuz zamanlar düşüncelerimiz, karanlık ve kötümser yöndedir. Olaylara en karamsar açıdan bakarız ve olabilecek durumlar karşısında bile ‘olmayacak veya olmaz’ şeklinde yorum yaparız.

Keyifli olduğumuz zamanlar ise, (şartlarda hiçbir değişiklik olmasa bile) etraf bize daha aydınlık ve parlak gelir. İyimser bir tavır içine gireriz. Kendimize olan güvenimiz yükselir ve olmayacak işler bile o sırada bize ‘olabilir’ gelir. Düşüncelerimiz büyük bir hızla harekete geçer ve istediğimiz durumu ortaya koymak, isteklerimizi gerçekleştirmek için nasıl yapabileceğimizi düşünmeye başlarız.

Olaylar tuhaf bir biçimde bizim istediğimiz yönde gelişmeye başlar ve bir de bakarız ki, istediğimiz olmaya başlamış.

Bütün bunların nedeni, bizim düşüncelerimizin yönünden, düşünce tarzımızdan kaynaklanıyor.

Koşul ve şartlarda hiçbir değişiklik yok. Fakat bizim değişen duygularımızla birlikte düşüncelerimiz de değişiyor ve elimizdeki malzeme aynı olmasına rağmen ortaya çıkardıklarımız başka oluyor.

Duygularımız güzelse, ortaya koyduklarımız güzel oluyor. Karamsar duygular içinde bulunduğumuz zaman ortaya koyduklarımız çirkin oluyor. Güzel ve çirkin olmasında malzemenin hiçbir suçu yok. Sadece sizin duygularınızın düşüncelerinizi biçimlemesi sonucunda ortaya çıkanlar sizin halinizi yansıtıyor.

Başarı ve başarısızlığın altında yatan neden; sizin duygularınızın yönettiği aklınız. Tabii düşüncelerinizin biçimi de duygularınızın nasıl olacağını belirliyor.

Bazen duygularınız düşüncelerinizi yönetiyor, bazen de düşünceler duygularınızı körüklüyor.

Kendinizden memnun olmadığınız zamanlarda güzel bulduğunuz fikirlere odaklanın. Bunu başarmıyorsanız, sevdiğiniz ya da güzel bulduğunuz yerlerde dolaşın ve güzelliklere bakın. Güzel bir koku, güzel çiçekler ya da duygularınızı harekete geçirecek ne varsa, bunların bulunduğu yerlere gidin.

İnsan algıladığından etkilenen bir varlıktır. Güzel mekanlar, güzel bir müzik duygularınızı da güzelleştirecek ve karamsar düşüncelerden uzaklaşıp kendinizden memnun olmanıza yardımcı olacak. Kendinizden memnun olduğunuz ve güzel bulduğunuz zaman güzel işler ortaya çıkarır ve başarılı olursunuz.
Yazarın Tüm Yazıları