Şenol Hoca çıldırmış!

TRABZONSPOR’un sahaya çıktığı kadroya bakınca ‘Şenol Hoca çıldırmış. Şampiyonluk istiyor’ yakıştırmasını yaptım. Önde bu kadar fazla sayıda ofansif oyuncuya ek olarak sürpriz Egemen’in sol bek oynamasıydı.

Haberin Devamı

Aslında rakip Gaziantepspor’a bakınca bu tercih doğru. Çünkü genelde rakibin sağ kenarında Maglev’in futbolcu versiyonu Sosa veya Popov oynuyordu. Böyle etkili oyuncular karşısında Cale’yi oynatma riskine girmek rakibe açık vermekti. Ayrıca Egemen’in oyununu görünce Cale’nin sol bek olup olmadığı konusunda soru işareti belirdi.
Oyunun başladığı ilk saniye ile penaltı ve kırmızı kartla maçın bittiği 20 dakikalık bölümde çok istekli ve arzulu bir Trabzonspor vardı. Kırmızı kart Trabzonspor için avantaj oldu ama zaten maç eksiksiz de devam etse yine aynı şekilde Gaziantep yarı alanında geçecekti.
NİYE FARKLI...
TRABZONSPOR’un son haftalardaki sıkıntı yaşayan, gol atmakta zorlanan ve yarıştan artık kopar denilen halinden halinden çok farklı bir görüntüsü vardı. Çünkü;
Şenol Hoca sahaya kazanmak için değil kesinlikle kazanmak için bir kadro sürdü. Oyuncularını doğru yerlere ve etkili olacakları şekilde yerleştirince bu galibiyetin gelmesinde 1 numaralı ismi oldu.
Dany ve kırmızı kart yanyana gelince olay bitti. Zira Dany yerine başka bir isim atılsa Gaziantepspor takımı bu kadar çabuk dağılmazdı. Birde bunların üstüne penaltı olunca maçın bitiş düdüğü öttü.
Egemen bir sol bekten beklenenin fazlasını, Tolga oynamaya başladığından beri hep daha iyisini, Burak atması istenilenden fazlasını, Brozek, Jaja, Serkan ve Selçuk da bekleneni verince daha rahat kazanan bir Trabzon ortaya çıktı.
ÇAKIRKEYF.....
İKİNCİ yarı artık kazandık rahatlığıyla oynayan Trabzonspor’da dengeleri değiştiricek karar Cüneyt Çakır’dan geldi. Nasıl Dany’nin pozisyonu kırmızı ise Glowacki’nin de pozisyonu net kırmızı. Bu kart çıksa ne olurdu derseniz. En fazla maç dengelenirdi ama sonuç değişmezdi. Bu kararın haricinde ikinci yarıda kayda değer birşey de olmadı. Zaten iki takım da maçı rolantide oynadı ve bitirdi.
NE OLACAK BU UMUT’UN HALİ.....
TARAFTARLAR kötü giden takımları için ne olacak bizim takımın hali diye sorarlar. Trabzonspor için değil ama Umut için bu soru uzun zamandır gündemde. Gol pozisyonuna girmesine rağmen skor üretemeyen golcü oyuncu bu maçta da golü bulamadı. Bu maç dememin sebebi rakip 10 kişi kalmış, Umut’u durduracak en önemli adamın atılmış ve maçın erken kopması ile rakibin gardının düşmüş olması Umut’un gol atması için çok uygun bir maç olmasından. Eğer bu durumdaki rakibe gol atmakta problem yaşıyorsa, Umut’un hali vahimdi

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Müthiş geçirdiği ve damga vuruduğu sezona bu maçtaki unutulmaz oyunuyla imza atan Burak Yılmaz.

BEĞENMEDİM

Haberin Devamı

Rakibin eksik oynadığı ikinci 45 dakikada oyundan kopan,boşvermiş görüntüsü veren Trabzonspor.

DİKKAT

Şenol Hoca’nın bu takım tertibi ve anlayışı kalan haftalarda Trabzonspor’u avantajlı yapar.

Yazarın Tüm Yazıları