Selimiye’de özel karides yorumu

Selimiye hakkında yazınca aldığım olumlu tepkilerden anladım ki burasının tadı damaklarda kalıyor, kolay unutulmuyor.

Haberin Devamı

Selimiye’den yine bir mekan tanıtmak istiyorum. Sahibi Selimiyeli değil ama çok etkilenip, orada mekan açan bir İstanbullu.
Mehmet Ulusoy, Bolu Mudurnu doğumlu, ama çok uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyor. Üstelik İstanbul’da da çok farklı ve güzel işlere imza atmış. Galatasaray Lisesi’nden sonra Boğaziçi Turizm-Otelcilik’i bitiren Mehmet Bey Hilton Oteli’nin mutfağında çalışmış. Sonrasında kendi şirketini kurmuş, Galatasaray Kulübü’nün tüm organizasyonlarını düzenlemiş. Fatih Terim ve Özhan Canaydın döneminde takımın tüm işlerini yapıyormuş.

Genç girişimci ödüllü

‘Yolculuk Atölyesi’ adlı şirketiyle butik işler yapmaya başlamışlar. Hani ‘Gökyüzünde Yemek’ adı altında, bir vinç yardımıyla yerden 50 metre yüksekliğe kaldırılan masa ve sandalyelerde özel konseptlerde yemek yeniyor. İşte Mehmet Ulusoy bu konsepti Türkiye’ye getiren kişi. Hatta bu projeyle Turizm Derneği’nin ‘Genç Girişimci’ ödülünü kazanmış.

Haberin Devamı

Mehmet Bey, ‘İstanbul’da denizin üstünde, Selimiye’de ise denizin ortasında yemek yediriyoruz’ diyor. Gerçekten de Caridea’nın olduğu iskele denizde yemek yiyormuşsunuz hissi veriyor. Mehmet Bey 9 yıldır Selimiye’ye tatile geliyormuş ve hep daha uzun kalmak istiyormuş. Sonunda bu yıl, Latince karides anlamına gelen Caridea’yı açmış. Zaten restoranda karidese özel deniz ürünlerinden hazırlanmış bir menü sunuyorlar.

Sanki çipura kadar

En büyük boy karidesler neredeyse çipura boyunda. Çok özel sarımsaklı bir sosla servis ediliyor. Karidesler Mersin’den, en büyükler Uzakdoğu’dan geliyormuş. Bizim denizlerimizde bu kadar büyük karides bulunmadığını söylüyor Mehmet Bey.. Sebzelerse Selimiye’nin, hatta çalışanların bahçelerinin ürünleri. Minyatür boy zeytinler Balıkesir’den, fındıklar Giresun’dan geliyor.

Aşçıları Halil Bey, Bodrum Maki, İstanbul Büyükkulüp, Black ve Reina’da da çalışmış. Selimiye’de o kadar ilgi görmüşler ki, kışın İstanbul’da da Caridea’yı açmayı düşünüyorlar. Selimiye’de bir de küçük otel işleten Mehmet Bey müşterilerin isteklerine önem verdiklerini, bazen menülerini bile ona göre düzenlediklerini söylüyor. Yediğiniz, kolay bulunmayan farklı bir karides olunca fiyatı da ona göre, doğal olarak. Ucuz değil ama lezzetli bir yemek ve müthiş doğal güzelliğin ortasındaki mekandan alacağınız tada değer...

Yazarın Tüm Yazıları