Selçuk-Jaja-Burak

BAZI takımlar vardır. Maça başlayınca ilk 10 dakika birbirlerini tartarlar ve bu süre Rolanti geçer. Fakat Trabzonspor ve Gaziantepspor’un birbirlerini tartma tarzıda bir başka idi. Daha maçın başında sert ikili mücadelelerle başlayan maçta test gol ve pozisyonlarla devam etti. İlk yarım saatlik dilime bakarsak iki takımda testi başarı ile geçti.

Haberin Devamı

GAZİANTEPSPOR...
Golü atmadan önce ve golü attıktan sonra hep mücadelesini öne çıkarıp ikili mücadeleleri kazanmaya çalıştı. Golü bulduktan sonra kendi alanına sanki son 10 dakika kalmış gibi çok erken çekildi ve gole davetiye çıkardı. Önde oynadığı süre içinde kendi alanında çok adamla olmasına rağmen paylaşım ve pozisyon hatası yaptılar.
Geri çekildiği yada baskı yediği dakikalarda çabuk adamlarına rağmen iyi ve hızlı çıkamadı. Hem 10 kişi kaldığı hemde iki gol yediği dönemler kendi alanında ve defansta en fazla adamla olduğu dakikalardı.
TRABZONSPOR...
Golü yemeden önce ve golü yedikten sonra hep tekniğini öne çıkarıp ayağa pas yaptı. Golü yedikten sonra oyundan kopmadan, sakin kalıp rakip alanda baskı yaptılar ve golü buldular. Geride oynadığı süre içinde araya ve öne riskli pasları denediler ve kazandılar. Özellikle Jaja ve Selçuk.
Baskılı oynadığı anlarda çok önde oynamasına rağmen Egemen-Giray’ın adam paylaşımı ve çabuk dönen orta sahası ile tehlike yaşamadı. Hem 10 kişi bıraktıran hemde iki gol atılan bölümde başrolde hep Selçuk, Jaja ve Burak vardı.
Bu maçın değerlendirmesini G.Antep’in eksik olmadığı ilk yarı çerçevesinde değerlendirmek lazım. İlk yarıda öne çıkan oyuncular maçın da adamlarıydı.
JAJA: Kalabalık rakibe rağmen sakin ve yetenekli ayakları ile pozisyon hazırlayıp gol atmakla kalmadı,top alarak ve tutarak baskıda önemli rol üstlendi.
BURAK: Gittiği takımlarda Hoca’sını arayan Burak sonunda buldu.Artık kendine güvenen,gol atan ve etkili oynayan bir Burak var.
SELÇUK: Şenol Hoca’nın kilit adamı. Defansif görevinin yanında öne doğru da attığı paslar ve tabiki şutlar çok etkili.
ENGİN’İN CEZASI.....
Engin’in geçtiğimiz maç Şenol Hoca’ya yönelik tavırları ve sözleri karşılıksız kalması mümkün değil. Şenol Hoca formasını alarak son bir uyarı verdi. Fakat asıl cezayı takım verdi. Engin’de gördü ki eğer formayı kaptırırsa alması bir daha çok zor. Jaja,Selçuk,Alanzinho ve Burak’ın hatta Yattara’nın oyunları ortada. O yüzden hata yapmamalı. Hele birde bu tarz hiçbir şekilde hoş görülmeyecek kabadayılıkları hiç yapmamalı.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Trabzonspor’un sistemli,sakin ve rakibe hata yaptıran oyunu.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Öne geçmiş ve rakip daha fazla risk alacak iken geri çekilen Gaziantepspor.

DİKKAT

Trabzonspor ve Şenol Hoca büyük başarıların temelini sağlam atıyor.

Yazarın Tüm Yazıları