Şarjlı süpürge uçakla yarışıyor, pazarı 50 milyon dolara koşuyor

BOEING 747 motorundan 10 kat hızlı dönen pervaneleri sayesinde ortamı temizleyen, derin dövücü turbo fırçayla tüylerden arındıran yeni nesil şarjlı süpürgeler, elektronik motorlarıyla hem yüzeyleri hem de havayı temizleyebiliyor.

Haberin Devamı

Bu süpürgeler, lityum iyon pilleriyle 20 dakikaya varan aralıksız kullanım olanağıyla elektrikli süpürgeye meydan okuyor. 

 

YILLIK hacmi 1.3 milyar dolara ulaşan küçük ev aletleri pazarından yüzde 3.5’luk pay alan şarjlı el süpürgeleri, teknolojinin yardımıyla 50 milyon dolara koşuyor. Boeing 747’den 10 kat daha hızlı dönen pervaneleri sayesinde ortamı temizleyen, turbo fırçalarıyla da tüylerden arınmasını sağlayan, elektronik motorlarıyla hem yüzeyleri hem de havayı temizleyen, lityum iyon pilleriyle 20 dakikaya varan aralıksız kullanım imkanı sunan yeni nesil şarjlı süpürgeler artık, elektrikli süpürgelere de meydan okuyor.

15 marka, 40 model

Yerli, yabancı 15 markanın 40 farklı modelle rekabet ettiği pazarda, karbon salınımı yapmayan, son ana kadar gücünden kaybetmeyen elektronik motorlar ön plana çıkmaya başladı. Fiyatların 60 TL’den başlayıp, 450 TL’ye kadar ulaştığı şarjlı süpürgelerde Arçelik, Bosch, Profilo, Arzum, Felix, King, Sinbo, Fantom gibi yerli ürünlerin yanı sıra Dyson, Black&Decker, Kenwood, Mollinex, Siemens, Rowenta, Fakir ve Elektrolux gibi ithal markalarda bulunuyor.

Pratik temizlik sağlıyor

Arkadaşımız Mehtap Özcan’ın yaptığı araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl krize rağmen yüzde 10’luk büyümenin sağlandığı şarjlı el süpürgeleri daha çok, pratik kullanımı nedeniyle zamandan tasarruf etmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Boyutu sayesinde araba temizliğinde de tercih edilen bu süpürgeler elektrikli süpürgeyi açmak yerine, bölgesel kirlenmelere karşı kolay çözüm olarak görülüyorlar.

Uçak motorundan hızlı

Dyson’ın 4 farklı tipte el süpürgesi modeli bulunuyor. Dijital motoruyla yüzde 84 enerji tasarrufu sağlayan bu süpürgelerde, geleneksel motordan üç kat, Boeing 747 uçağı motorundan 10 kat hızlı dönebilen pervane sistemi yer alıyor. Bu da, daha etkin vakum yapma imkanı tanıyor. Dijital motor kullanımı sayesinde 10 dakika kesintisiz çalışabilme özelliği bulunan bu ürünlerde, şarj bitene kadar güçten herhangi bir kayıp söz konusu olmuyor. Bu da şarjlı el süpürgelerinin elektrikli süpürgeler kadar etkin emiş gücüne sahip olmasına imkan sağlıyor

Tüyden arındırma

Fakir’in evcil hayvan tüylerinin temizlenmesi için özel olarak ürettiği RCT 109 Cyclonic turbo modeli, 10.8 voltlık güce sahip. Bu süpürgelerde, üzerinde toz biriktirmeyen cyclonic filtre ve evcil hayvanların tüylerini toplamada etkili olan derin dövücü turbo fırça bulunuyor. Moulinex’in Agilo şarjlı el süpürgesi, 10 dakika süreyle kesintisiz çalışabilirken, Accessio ile ıslak temizlik de yapılabiliyor. 15 dakika kesintisiz kullanma imkanı sağlayan ve 6 volt pil gücüne sahip King marka şarjlı elektrik süpürgeleri de hem ıslak hem de kuru temizlik yapabiliyor.

Kullanımı 20 dakikaya çıkıyor

5 farklı şarjlı süpürgesi olan Elektrolux, rekabette tekerlekli süpürgesiyle öne çıkıyor. Rapido adlı bu ürünün ön tarafında yer alan tekerlekler, hareket kolaylığı sağlıyor. Kesintisiz 20 dakikayla en uzun şarj süresine sahip el süpürgesi olan Elektrolux’ün bu ürünlerinde 12 voltluk pil kullanılıyor. Siemens, Profilo, Bosch, Arçelik, Kenwood ve Sinbo sıvı temizleme özellikle ürünleri ile rekabete katılırken, Arzum da 10 dakika kesintisiz kullanım süresiyle iddiasını koruyor.

Yazarın Tüm Yazıları