Sanki onun etrafında dönen bir pervaneyim

Sevgili Güzin Abla, derdimi kimseye anlatamıyorum senden başka; bana bir çıkış yolu göster.

30 yaşındayım ve son 4 yılım hayatımın en kötü dönemi olarak geçiyor. Benden 6 yaş küçük biriyle tanıştım. Önce her şey çok güzeldi ve ilk gördüğüm anda vuruldum ona. Aşık olmuştum. Sorunlu bir beraberlikti ilk baştan beri ama düzelir diye çok bekledim. Ama düzelmedi, 3 yıl sonra da bitti.
Bitmesinin en büyük sebebi benim bakire olmamamdı. Bunu hiçbir zaman kabullenemedi ve hep sorun yaptı. Bu konuda ona kızamam tabii ki ama ne zaman ayrılmak istesem hep karşı çıktı, ayrılmak istemedi. Ben bakire değildim ama o benimle birlikte olmaya da devam etti. Ayrı olmamıza rağmen hala arada bir görüşüyoruz.
Ben ondan ayrıldıktan sonra kimseyle görüşmedim ama onun hayatında hep birileri oldu. Kendime o kadar çok kızıyorum ki ama yine de ondan kopamıyorum. Bu hastalık gibi bir şey. Çaresi ne, ben bulamıyorum. Kendi başıma hallederim sandım ama olmuyor. Aileme, arkadaşlarıma herkese yalan söylüyorum onunla görüşmek için. Nasıl bu hale geldim anlamıyorum. Kendimi tanıyamaz haldeyim. Sanki onun etrafında dönen bir pervaneyim. Ne yapmam gerek bilmiyorum artık. Ondan ve bu hastalıklı sevgiden kurtulmak istiyorum. Bir çıkış yolu gösterin bana, size yalvarıyorum.. Yoksa ya ona ya da kendime zarar vermekten korkuyorum.
Rumuz: UMUTSUZ

Her şeyden önce kızım, seninle beraber olmaktan hiç çekinmeyip ama evlenmeye gelince senin bakire olmamanı sorun yapan bu adamın sana hiç uygun olmadığını görmelisin. Böylesine bir bencillik, böylesine bir zihniyet ondan soğuman için en birinci neden. Senin kendini küçümsemeni sağlamış, kendine değer vermez olmuşsun.
Lütfen gerçekleri gör, kendine gel. Sen onun oyuncağı olacak kadar önemsiz biri misin? Bu genç adamın henüz çok fazla olgun olmadığını düşünsek bile, birkaç yıla kalmaz istediği gibi bir bakire bulup evlenmek üzere seni terk edeceğini unutma. Bence ona bağlılığının en önemli nedeni cinsellik. Lütfen bu kadar zayıf olma. Yaşam bu kadar kolay harcanacak kadar değersiz olamaz.

Kadın Olmak, Anne Olmak, Lösemili Bir Çocuk Annesi Olmak

Sevgili Güzin Abla; Lösemili Çocuklar Vakfı olarak bugün sayıları 6 bine yaklaşan kayıtlı lösemi hastası çocuğumuza ücretsiz tedavi hizmetlerinin yanı sıra, onların imkânları kısıtlı ailelerine maddi manevi destekler götürmekteyiz. Lösemi hastası çocuğu olan ailelerimizi incelediğimizde, ailenin en çok yıpranan ve ezilen üyesinin anneler olduğundan yola çıkarak yıllardır annelerimize özel kişisel ve mesleki eğitimler içeren rehabilitasyon programlarını başarıyla hayata geçirmekteyiz.
LÖSEV, 2009 Dünya Kadınlar Günü için “Kadın Olmak, Anne Olmak, Lösemili Bir Çocuk Annesi Olmak” adı altında bir paneli hayata geçirmeyi planlanmıştır. Özel davetlimiz olarak basınımızdan çok değerli bayan kalemlerimiz ile annelerimizin bir araya geleceği toplantı Sürmeli Otel’de gerçekleştirilecektir. Sizi de aramızda görmeyi arzu ediyoruz.
Çalışmamız bugün Sürmeli Otel’de hayata geçirilecektir. Saat 13.00’te başlayacak toplantımıza kadın gazetecilerimiz ve lösemili çocuklarımızın anneleri iştirak edecekler. Arsen Gürzap, Vahide Gördüm, Açelya Akkoyun, Güler Kazmacı değerli katılımcılarımız arasında. Ayrıca İstanbul valisi Muammer Güler’in eşi Sayın Neval Güler ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi yetkililerinin de katılacağı sohbet gününde Lösemili çocuklarımızın anneleri ile yakınlaşma fırsatı da bulacağız. Toplantı sırasında, kısa sunumlarla “Kadın Olmak, Anne Olmak, Lösemili Bir Çocuk Annesi Olmak” konusu gündeme getirilecektir.
Füsun Emecen; LÖSEV Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Tel: 212 268 68 68 Faks: 212 282 65 01
www.losev.org.tr / i-losev@losev.org.tr
Bağışlarınızı tüm bankalardan LÖSEV’in 0660 no’lu hesabına yapabilirsiniz. Cep telefonundan kısa mesajla ise tüm hatlardan 34 06’ya bağışta bulunabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları