Sanatsal organizasyonlar var

Bugün Başak burcunda dolaşan Ay, öğle saatlerinde Terazi burcuna giriyor.

Güzel duyguların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün bu konumu anlayışın yükseleceğini, ilişkilerin uyum ve ahenk içinde olabileceğini gösteriyor. Estetik duyguların harekete geçeceği bugün özellikle sanatsal faaliyetler ve organizasyonlara yönelik yapılacak çalışmalar açısından son derece hareketli olacak. Güzel duygularınızı yansıtabilir, isteklerinizin yaratacağı gerilimi dengeleyebilirsiniz.

Türkiye genç bir ülke

Bugün gençlerin bayramı. Türkiye’nin kuruluş zamanına baktığımızda da her açıdan genç bir ülke olduğunu görüyoruz. Hem zaman olarak, hem de kuruluş anındaki gökyüzünün konumunu incelediğimizde astrolojik açıdan gençlerin çoğunlukta olduğu bir ülke.

Ülkeler astrolojisinde Merkür, o ülkenin genç nüfusunu sembolize eder ve Merkür’ün bulunduğu konum hem genç bir ülke olduğunu, hem de gençliğin ülke için mutluluk kaynağı olduğunu işaret ediyor. Fakat ne yazık ki, Satürn-Merkür kavuşumu gençliğin kendisini ortaya koymasını zorlaştırıyor.

Satürn, yaşlı kişiyi, sorumlulukları, disiplin ve otoriteyi sembolize eder. Terazi burcunda meydana gelen bu kavuşum, uyum ve ahengi sağlamak için düşüncelerin derinleşeceğini ve fikirlerin kolay söylenmeyeceğini gösteriyor.

Büyüklerin çocuklar üzerinde baskı yaratan bir etki meydana getirip zihinsel faaliyetin dışardan görünmesini engelleyeceğini gösteren bu etki, derinleşen akıl faaliyetinin ortaya çıkması için zorlanacağını işaret ediyor.

Genç bir nüfus ve kendisini nasıl mutlu edeceğini bilen bir halk olduğunu işaret eden yıldız haritası Türkiye’nin özellikle genç nüfusun bu sene dikkatini kendine yönelteceğini ve buna bağlı olarak önümüzdeki günlerde daha da derinleşeceğini söyleyebilirim. Fakat Terazi burcunda dolaşan Jüpiter Eylül-Ekim aylarında büyük fırsatların oluşacağını ve gençliğin kendisini ortaya koymayı başaracağını gösteriyor. Hem de çok parlak bir biçimde. Ancak bu sırada açığa çıkan olaylar düşüncelerin çok fazla derinleşmesine neden olmazsa... Çünkü gezegenler arasında en büyük gezegen olan Jüpiter, astrolojik açıdan büyüteci sembolize eder.

Büyüteç, üstüne tutulduğu nesneleri büyüten bir araçtır. Jüpiter de kişinin halini büyütür. Hangi hal içinde bulunuyorsanız, bu durumun ayrıntılarına dalmak ve büyütmek söz konusudur. Böyle bir durumda ayrıntılara dalabilir ve sorgulamalar başlarsınız. Fakat belirli bir konuya takılıp kalmadığınız zaman bu durumun fırsatlar yarattığını anlarsınız. Aslında bu bir şanstır.

Şimdi şansı kullanma zamanı. Karamsar halden sıyrılıp, iyimser düşüncelerin ortaya çıkmasıyla birlikte fırsatlar da birlikte ortaya çıkar ve bunları kullanmayı başardığınız zaman şanslı bir dönemde olduğunuzu düşünürsünüz.

Geçiş yapan Jüpiter’in bu etkisi aynı zamanda kanunların gözden geçirileceğini hatta bütün ayrıntılarının inceleneceğini işaret ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları