Saçlar koruma altında

Tatil sonrasında saçların da tıpkı cilt gibi özel bir bakıma ihtiyacı var. İşte tatilde güneş, su ve rüzgarın etkisiyle kuruyan, yıpranan saçları eski canlılığına kavuşturmanın yolları...

Tatilde cildiniz kadar saçlarınız da yıprandı. Saç köklerini olumsuz etkileyen UV ışınları, su ve rüzgarla birlikte bir süre sonra saçların okside olmalarına, kurumalarına ve canlılığını yitirmelerine neden olur. Tatil sonrasında saçların da tıpkı cilt gibi özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Güneş sonrası şampuanlar içerdikleri pantenol sayesinde saç tellerinin parlaklığını kazanmasına ve klor ya da tuz kalıntılarının giderilmesine yardımcı olur. Zengin bileşimli saç bakım kürleri ve maskeler de tatil sonrasında saçlarınızı güçlendiren özel bakımlar arasında. Uzmanlar bu bakımları hergün düzenli olarak uygulayabileceğinizi de belirtiyor. B ve E vitaminleri sayesinde saç hücrelerinin zarar görmesini de önleyen kür ve maskeler aynı zamanda saçlara parlaklığını da geri kazandırır.

Saçlarınıza canlılığını kazandırmanın bir yolu da tatil dönüşü kuaförde uçlarından kestirmeniz olacaktır. Böylelikle olumsuz dış etkenlerin kuruttuğu ve incelttiği saç telleri gücünü yeniden toplayacaktır.

Yeni selülit tedavileri ısı ve elektrik vermiyor

Selülit bakımı ve lokal incelme adreslerinden biri olan High Care’de kişiye en uygun tedavi ve bakım "bire bir" olarak uygulanıyor. High Care-İdil Güzellik Salonu yetkilisi Şule Öztürk Kara, sistemi şöyle açıklıyor: "Merkezde birbirinden farklı ancak birbirini destekleyen ve tamamlayan cihazlar kullanıyoruz. Uygulamalarımızın en büyük özelliği vücuda ısı ve elektrik vermemeleri. Böylelikle varis problemi, kılcal damar bozukluğu olan kişilerde de rahatlıkla uygulama yapabiliyoruz."

Merkezde son uygulamalarla gerçekleştirilen selülit bakımı aynı zamanda toksinlerden arındırıyor, yağları çözüyor ve vücudu sıkılaştırıyor. Böylece daha ilk adımdan itibaren aynı anda birçok problem çözülmüş oluyor. Tüm bu seanslar sırasında vücudun eksik kalan ihtiyaçları da karşılanıyor. Örneğin, "Iona Care" vücudun oksijen ihtiyacını karşılarken "Body Wrapping" de, uygulamaya destek olan kozmetik ürünlerini kullanmadan önce yapılan peeling ’le cilt kusursuz güzelliğe tamamıyla hazırlanıyor.

Dudaklarda sıra dışı parlaklık

Bu kış dudaklarda ve yanaklarda pırıltı tüm ihtişamıyla geri dönüyor. Kozmetik markaların yüksek teknolojiyle yarattığı yeni ürünler bu ışıltıya yüzün tamamında olanak veriyor. Nasıl uygulanıyor? Dudak kenarlarına açık tonlardaki fondöteni iyice yedirin. Daha sonra dudaklarınızın üzerine pudra sürün ve bir dudak fırçası yardımıyla parlatıcınızı içeriden dışarıya doğru küçük hareketlerle uygulayın.

Sezonda aynı pırıltıyı yanaklarda da görmek mümkün olacak. Makyaj ürünlerinin içeriklerindeki özel nemlendirici partiküller sayesinde cilt hem yumuşak kalıyor hem de doğal ışıltılı bir görünüm kazanıyor.

Sezonda SÜRME modası

P&G Beauty’nin açıkladığı uluslararası trend raporunda bu sezon bağımsız ve sürüden ayrı bir kadın portresi öne çıkıyor. Sürme de işte bu kadının en belirgin makyaj detaylarından bu kış. Üst göz kapağı yerine göre ince, yerine göre kalın bir çizgiyle dışarı taşırılarak boyanıyor. Ardından kat kat maskara sürülüyor ve bazen dış kenarına doğru takma kirpikler yerleştiriliyor. Yukarıdaki kanadın canlı siyahlığını artırmak için de alt göz kapağının içine beyaz kalem çekiliyor. Makyaj uzmanı Path McGrath’e göre bu görünüm güçlü, modern kadınlar için.

NEFES ALMAYI BİLMİYORUZ

Yaşamımız boyunca sayısız kez nefes alıp veriyoruz. Ama bu alış-verişlerin doğru olup olmadığını bilmiyoruz. Doğru nefes almanın anahtar kelimesi: Transformal nefes!

raştırmalara göre yetişkin bir insan günde yaklaşık 23 bin kez nefes alıp veriyor. Peki, bu kadar çok tekrarlanan bu eylemi doğru yapıyor musunuz? Bir soru daha; doğru nefes alıp vermeyi öğrendiğimizde hayatımızda nelerin değişeceğini biliyor musunuz? Transformal yaşam koçu Nevşah Fidan’ın uyguladığı terapi şu anda dünyada hızlı yayılan etkili bir arınma tekniği: "Kısıtlama, hoşumuza gitmeyen bir duyguyu kabullenmekten kaçınmak için nefesimizi tuttuğumuz zaman ortaya çıkıyor. Nefesimizi tutarak duygularımızı deaktive ediyoruz, böylelikle bu duygular baskılanıyor ve bilinçaltımızda saklı kalıyorlar. Bu duyguları baskılamaya devam etmek (yani hepsini içimizde tutmak) korkunç bir enerji gerektiriyor ve bedenimizde kronik gerginliğe yol açıyor. Bu yüzden sabahları yataktan kalkmak için enerjimiz yok. Bu yüzden hastalanıyoruz, yaşlanıyoruz ve ücrelerimiz ölüyor"

Bilinçli nefes almanın faydaları

1- Son yapılan bir araştırma her gün aldığımız toksinlerin yüzde 70’inin nefesle atıldığını ortaya koyuyor!

2- Derin, tam nefes aynı zamanda iç organlar ve karın kaslarına masaj yapıyor ve güçlendiriyor.

3- Araştırmalara göre diyafram nefesini öğrenen kalp hastaları önemli ölçüde iyileşebiliyor.

4- Araştırmacılar yüksek tansiyon bulguları ve endişenin bilinçli nefes alma ile hafifletilebildiğini kanıtladılar.

5- Etkin nefes almanın fiziksel faydalarının yanı sıra, bazı özel nefes alma teknikleri duygusal strese de yöneltilebilir.
Yazarın Tüm Yazıları