Rüyasını reklamcılara kaptırdı

Samsun Alaçam’da yaşayan emekli öğretmen Hasan Sancak, bundan 11 yıl evvel gördüğü bir rüyayı reklam senaryosu olabileceği iddiasıyla noterde tespit ettirdi.

Altı yıl sonra rüyasını anlatan metnin bir meşrubat firması tarafından reklam filminde kullanıldığını iddia ederek 2006’da suç duyurusunda bulundu. Samsun 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, geçen yıl bilirkişiden gelen rapor üzerine davayı reddetti. Sancak, hakkını şimdi Yargıtay’da arıyor. Emekli öğretmenin rüyasında ne gördüğüyse öğrenilemedi.

Gerçek kafalara sahte bedenler

İsveçli moda devi H&M’in, e-ticaret sitesinde kullandığı fotoğraflarda, gerçek modellerin kafalarını bilgisayarda yaratılmış bedenlere yapıştırdığı ortaya çıktı. Olayı fark eden, Norveçli Bildbluffen adlı internet sitesi oldu. H&M de durumu inkar etmedi. Basın sözcüsü, “Giysilerin resmini cansız manken üzerinde çektik, sonra bilgisayarda insan vücudu görünümü kazandırdık” dedi. Belli ki, markayı tatmin edecek kadar mükemmel bir vücut bulunamamış. Umarız o giysileri satacak mükemmel müşteriler bulurlar.

RTÜK’ü kızdıran hediye

Fox TV’de her akşam genel izleyici logosuyla yayınlanan Deniz Yıldızı adlı diziye RTÜK’ten ceza geldi. Üst kurulu kızdıran, dizinin 28 Eylül’deki bölümü olmuş. İlgili sahnede, genç kadın sevgilisini öpüyor ve “Bu da benim doğum günü hediyem” diyor. Sonra da iki sevgili öpüşmeyi sürdürerek yatak odasına geçiyor. RTÜK’ün itiraz gerekçesi tanıdık: Toplumun milli ve manevi değerleri. Sahne, gençleri sevişmeye özendirecek nitelikte bulunmuş. Ne yapsınlar, savaşsınlar mı?

Türk domatesleri vaftiz ettiler

Rum medyası, pazarlarda Türkiye menşeli domateslerin, Rum kutuları içine konularak üzerine de Rum malı yazılarak satıldığı ihbarında bulundu. Türk domatesine yönelik suçlamalar, birçok gazetede yer aldı. Politis gazetesi, KKTC üzerinden Rum kesimine getirilen Türkiye kökenli domateslerinin Rum ordusuna bile satıldığını, askerlerin bilmeden ‘Türk domatesi’ yediğini ileri sürdü. Ülkenin en büyük gazetesi Filelefteros ise uygulanan bu yöntemi ‘Türk domatesleri vaftiz edip Rum yaptılar’ diye niteledi.

MİNİ TEST

1. Hafta biterken, Salma Hayek’in dolgun göğüslerinin sırrına da vakıf olduk. Onlara nasıl sahip olduğunu duydunuz mu?
a. Haftada beş gün pilates yaparak.
b. Genetik, hiçbir şey yapmasına gerek kalmamış.
c. Ergenliğe geçmeden önce, mucizeleriyle ünlü bir kilisede kutsal suya elini daldırmış ve Tanrı’ya “Bana meme ver” diye yakarmış.
d. Slikon taktırmış.

2. Merkozy nedir?
a. İstanbul’da açılan yeni bir alışveriş merkezinin adı.
b. Yeni bulunan ve dünyaya benzediği söylenen gezegenin adı.
c. ABD menşeili bebek arabası markası.
d. Angela Merkel-Nicolas Sarkozy ittifakının kısaltması.

3. Aşağıdakilerden hangisi, cezaevinde saçları kesilen destek olmak için saçlarını kazıtan ve tutuklanan üç gencin durumunu protesto etmek üzere saçını kestirenler arasında değildir?
a. Adalet Bakanı Sadullah Ergin
b. CHP milletvekili Şafak Pavey
c. BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder
d. Gazeteci-yazar Ece Temelkuran

Cevap anahtarı:
1- c
2- d
3- a
Yazarın Tüm Yazıları