Rüyalar nasıl yorumlanır

Rüyamızda gördüğümüz isim ve insanlar; bilinçaltımızı tanıma sürecimizde, hayatımızdaki insanlara beynimizde verdiğimiz roller ya da ileride kendimizi görmek istediğimiz rol modelimizi belirlememiz anlamında detaylı incelenmesi gereken görüntülerdir.

Rüya gördüğünüz sırada üzerinizde büyük bir sıkıntı oluştuysa ya da kuvvetli bir üzüntü veya coşku hissettiyseniz, hemen rüyanızda gördüğünüz kişiyi arayın. Gördüğünüz bu rüya muhtemelen telepatik bir rüyadır. Rüyada gördüğünüz kişinin aşırı duyguları size yansımıştır.
Gördüğünüz rüya duygusal bir yoğunluk yaratmadıysa, o zaman gördüğünüz kişinin sizde oluşturduğu duyguları, rüyada o kişiye yüklediğiniz rolün olumlu ve olumsuz yanlarını, bu olumlu ve olumsuz yanlardan kaç tanesinin sizde de olduğunu tartın.

Genelde hoşlanmadığımız kişileri rüyamızda hoş olmayan işler yaparken ya da hoş olmayan semboller dahilinde görürüz. (Komploya eğilimli iş arkadaşı yılan, aldatan sevgili kertenkele, öfkeli patron şeytan gibi...) Ya da tam tersi, sevdiğimiz kişileri bebek, melek veya sevdiğimiz başka bir canlı türü ile sembolize ederiz.

Rüyada görülen kişi uzun zamandır görmediğiniz birisiyse ve son zamanlarda sık sık rüyalarınıza girmeye başladıysa, bu kişinin size ihtiyacı olabilir. Diğer yandan ilişkinizde daha önce halletmediğiniz yarım kalmış konular da olabilir. (Alacak-verecek, yalan söyleme, yanlış anlama gibi...)

Rüyada gördüğümüz kişilerle ilgili diğer bir durum da, rüyayı gördüğünüz dönemdeki koşulların bu insanla iletişim halinde olduğunuz dönemdeki deneyimlerden faydalanma ihtiyacıdır.

Rüyamızda gördüğümüz her ismi ve resmi hatırlamalıyız, çünkü bu insanlar ileride bize yardımcı olacak ya da zarar verecek kişiler olabilir. Ya da o isimlerde insanlarla tanışabiliriz.

Ben de dün akşam rüyamda Leonardo DiCaprio’yu gördüm. Yer harikaydı, renkler harikaydı, Leonardo müthişti... Ancak bu rüyaya psikanalitik ya da telepatik yorumlar yaparak zaman harcamadım. Aklıma hemen kültürümüzden gelen, halkımızın sık sık kullandığı özlü bir sözümüz geldi: “Ancak rüyanda görürsün...”
Benim rüyam boşa gitti, ama sizin tüm güzel rüyalarınız gerçek olsun.
Yazarın Tüm Yazıları