Rotasyonun bedeli

ERTUĞRUL Hoca elindeki kadroyu geniş kullanmak için az şans bulan oyuncuları oynattı.

Haberin Devamı

Takımın önemli oyuncuları kenarda ya da tribünde idi. Burada Manchester maçının yorgunluğu veya daha zinde oyuncularla oynama düşüncesi devreye girmiştir. Fakat Bursaspor’un problemleri de tam burada ortaya çıkıyor. Ömer, Volkan ve kötü de olsa Sercan kilit oyuncuları.
Stepanov’un formunun Ömer’in dinlenmesine izin vermeyecek kadar aşağılarda olması, Nunez’in iyi olmayan Sercan’ın tırnağı bile olamayacak performansı, Svenson’un yaşlı dediğimiz Hüseyin’in oyun bilgisine fersah fersah uzak olması, Insua’nın koşan ama bal yapmayan arı misali çabasının Volkan’ın çok uzaklarında kalması yabancı oyuncudan yararlanamayan bir Bursaspor ortaya koyuyor.
Bu yabancılardaki durum iken, diğer tarafta yerlilerde de tablo farklı değil. Geçen sezonun flaş ismi Ozan İpek’in inanılmaz düşüşü, Sercan’ın beklentilerin çok altındaki gol ortalaması işi tamamen Volkan’ın üzerine yıkıyor. Tabii bu arada her durumda performansı aynı kalan Turgay Bahadır gibi oyuncular da var.
Avantaj kaybetti
Geçen seneye göre etkinliği azalmış oyuncuların dışında bu sene yapılan transferlerin de ortalarda olmaması işin tuzu biberi oldu. Dolayısı ile
Ertuğrul Hoca’nın bu durumda Antalya gibi sezonun sürpriz deplasmanına bu kadar değişimle çıkması biraz cesaret, biraz riskdi. Bu kadar iyi olmayan oyuncu sayısının fazla olduğu bir takım, sistemi işlese bile zorlanır.
Antalyaspor’da ise önde Tita’nın haftalardır süren formuna, cezası biten arkadaki Deniz eşlik etti. Kerem,Uğur ve Sedat’ın birbirini iyi tamamlayan oyunları zaten sıralamadaki yerin aynası. Kaldı ki Necati gibi büyük bir güçten yoksun oynadı.
İlk yarısı Antalya’nın, ikinci yarısı Bursa’nın olan ikiye bölünmüş bir karşılaşma idi. Yani beraberlik bu anlamda normal. Ama zirveye oynayan Timsahlar’ın rakiplerin kaybettiği ya da oynayacağı bir haftada iki puan kaybetmesi avantaj kaybı olarak görülüyor.
İLK YARI BURSASPOR 
- Kötüydü; çünkü önemli yerliler yoktu ama yabancılar hiç yoktu.
- Kötüydü; çünkü Ertuğrul Hoca’nın seçimleri gövdeyi zayıflatmıştı.
- Kötüydü; çünkü inanmamış oyuncular vardı.
- Kötüydü; çünkü bireysel hatalar vardı.
2. YARI BURSASPOR 
- İyiydi; çünkü yerliler başrol, yabancılar yardımcı rollerde idi.
- İyiydi; çünkü Ertuğrul Hoca iyi müdaheleler yaptı.
- İyiydi; çünkü kabullenmeyen oyuncular vardı.
- İyiydi; çünkü bireysel yetenekler konuştu.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Bursaspor’un maçı çevirebilme becerisi ve arzusunu.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Antalyaspor’un ikinci yarı ‘’Nasılsa kazandık’’ oyununu.

DİKKAT

Bursaspor adeta yabancısız oynuyor.

Yazarın Tüm Yazıları