Pas Messi ve gol

Ibrahimovic’in kitabındaki eleştirilerine sahada yanıt veren Guardiola’nın öğrencileri, nefesleri kesen maçta, Van Bommel (k.k), Messi (pen) ve Xavi’nin golleriyle Milan’ı dize getirdi.

Haberin Devamı

BİR tarafta eski hocası Guardiola’dan intikam arzusuyla maça çıkan İbrahimovic’in sürüklediği Milan, diğer tarafta hocası ’Vilanovaya (Mourinho’nun kavga ettiği Guardiola’nın yardımcısı) hediye vermek isteyen duygusal Barcelona. Aynı zamanda hırs ile kalitenin çarpışmasıydı bu.
Kalite daha ortaya bir şey koymadan, Barcelona’yı rahatça öne geçirdi ama hırs ve istek Milan’ı geri döndürdü. Avrupa’da Barcelona’ya baskı kurup da bu kadar kolay sonucunu alan Milan’dan başka takım az bulunur. Maçta biraz baskı kurdukları bölümlerde gol bulmayı başardılar. Ama sonrası... Beraberlikten sonra Barcelona’nın orta sahada paslarla rakibin konsantresini ve dengesini bozup sonra Messi’ye teslim ettiği toplarla işi bitirdiği bir maç oldu.
Barcelona mahalle arasında top oynayan bir takım gibi. Mahallenin yıldızının 4-5 oyuncuyu geçerek gol attığı ya da attırdığı ve efsane olan bir takım. İstedikleri zaman gol atıyorlar.

Haberin Devamı

Yalın,sade ve tarifi kolay

Barcça’nın hangi sistemle oynadığı herkesin farklı tarif ettiği bir anlayış. Barcelona’nın oynadığı oyun çok sade ve tarifi kolay. Birkaç pas yap, Messi’ye ver, gerisini düşünme sistemi. Yani pas, Messi ve gol. Hangi defans olursa olsun karşısında çocuk varmış kadar rahat. Dünyada futbolcu tarifinin çervesini belirleyen müthiş bir oyuncu.

Barcelona nasıl kazandı ?

Barcelona’ya Messi varken nasıl kazandı, diye anlatmanın çok anlamı var mı bilmiyorum ama gene de yazalım...
1- Her zamanki anlayışının dışında daha fazla gol koşusu yapan ve sonucunu alan Xavi ile.
2- Gol atan, attıran, adamları tek tek değil bloklar halinde geçen tek başına takım Messi ile.
3- Ne zaman ve nerede oynarsa oynasın iyisini veren Puyol ile.
4- Golü attıktan sonra sanki maç bitmiş gibi rahatlayan ve işi seren İbrahimovic sayesinde.

 

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları