Özgür duygular fora

Bugün İkizler burcunda dolaşan Ay sabahın erken saatlerinde Jüpiter’i tetikleyecek ve ayrıntılar önem kazanacak.

Kısa yolculuklar, büyük arzular ve sürpriz durumların açığa çıkacağı ve değişik isteklerin uyanacağı bir gün. Akşamın ilerleyen saatlerinde Venüs burç değiştiriyor ve İkizler burcuna giriyor. Özgür duyguların açığa çıkacağı bu devre içinde birbirinden farklı çok çeşitli istekler ve değişik arzular uyanacak. Sosyal faaliyetler ve ilginç konular gündeme gelebilir.

Düşünceler ve renkler

Düşünceleriniz ne kadar zenginse, dünya da o kadar renkli bir çeşitliliğe sahip. Renkler de öylesine zengin. Düşünceleriniz kısırlaştıkça, ki bu yanlış bir ifade oldu.

Aslında o kadar da yanlış değil. Zira insanlar olaylar karşısında dumura uğrayıp öğrendikleri her şeyi unutabiliyor ve hiçbir şey düşünemeyecek hale gelebiliyorlar.

Tabii bu durumda da düşünceler kısırlaşmış oluyor. Ama benim anlatmak istediğim bu değil. Bu durum başka bir zamanın konusu olabilir. Lakin şimdi kısır düşünceye sahip olmaktan, at gözlükleriyle dolaşmaktan, öğrenmek, bilgilenmekten uzak olanlardan bahsetmek istiyorum. Yani düşüncelerin zenginleşmesi için bir şey yapmayanların, renklerin çeşitliliğinden de haberdar olamayacağını anlatıyorum.

‘Aman canım, böyle bir şey mümkün mü?’ diyebilirsiniz. Siz de etrafınıza bakıp bir çok rengi ayırt edebildiğinizi ama düşüncelerinizin de yaşadıklarınız yüzünden iyice kısırlaşmış olduğunu öne sürebilirsiniz.

İlk bakışta doğru gibi görünüyor. Fakat, doğanın parçası olan insanın algıladıkları, düşünceleriyle doğru orantılı oluyor, iddia ettiğiniz gibi ters orantılı olmuyor. Yani hem bir şey bilmeyeceksiniz, hem de baktığınız anda şıp diye görebileceksiniz, öyle mi? Yok öyle bir şey.

Şayet şu anda duygusal bir sarsıntı geçiriyorsanız ve de düşünceleriniz kilitlendiyse, neye takılı kaldıysanız sadece onu görürsünüz. Mesela griye odaklandıysanız, etrafınız gri olur ve de başka bir renk seçemezsiniz. Hem de bütün renkleri biliyor olsanız bile... Biz rengarenk bir dünyada yaşıyoruz. Fakat, öğrendiğimiz temel yedi rengin dışında başka renk seçemiyoruz. Düşüncelerimizin ve yaşadığımız olayların rengi, çevremizdeki renkleri algılamamızı etkiliyor.

Tıpkı güneşin bulutların ardındayken başka, güneşin tepede parladığı zaman renkler nasıl başka görünüyorsa, bizim düşüncelerimiz de tıpkı bulut gibi araya girip renkleri algılamamızı değiştiriyor. Aniden yaşadığımız sürpriz olaylar birden bire açan güneş gibi ya da birden bire kara bulutların ortalığı kaplaması gibi çevremizi algılamamızı etkiliyor.

Ve biz aniden meydana gelen bu durum değişikliğine ayak uyduramıyoruz. Çünkü, düşüncelerimiz hala güneşin parlak olduğu saatlerdeki renklerde takılı kalmış. Ve de ışıkla birlikte değişen renkleri algılayamıyoruz. Gözümüz uyum sağlamıyor sanki.

Çünkü, düşüncelerimiz kilitlenmiş durumda.

Şayet düşüncelerini o ana çevirmeyi başarabilse, uyum sağlayabilse, renklerin yine ne kadar çeşitli olduğunu algılayabilecek. Tabii bunun için o rengi daha önce öğrenmiş olması gerekiyor. Yoksa, gri bir gökyüzünün altında önceden bilmediğiniz renkleri seçemezsiniz. Düşüncenizde oluşmamış bir şeyi algılayamazsınız. ce grilerle kaplı bir yeryüzünde yaşadığınızı sanırsınız. Ve o dakika sizin renginiz de gridir.

Düşüncelerinizin zenginliği öğrendiğiniz renklerle sınırlı. Kısacası hayat rengarenk, yeter ki, algılamayı başarın.
Yazarın Tüm Yazıları