Olaylara üçüncü şahıs olarak bakın

RUMUZ: KELEBEKRüyamda hamileyim ama sadece karnım biraz büyümüş.

Haberin Devamı

Doğum yapıyorum. Kısa, çok kolay, acısız ve normal bir doğum. Doktor bir kesik atıyor ama canım yanmıyor, ardından bebek doğuyor olmalı ki o sırada gözlerim kapanıyor ve bayılıyorum. Daha sonra hatırladığım; oğlumu kucağıma aldığım. Güzel bir çocuk ve vücudum hiç doğum yapmış gibi değil. Oğlumu emzirmeye çalışıyorum ama bir türlü sütüm gelmiyor. Bunu sık sık tekrarlıyorum ama olmuyor. Daha sonra bir alışveriş merkezinde bebek eşyaları satan bir dükkanda oğlumu sandalyeye oturtuyorum. Ama ne oluyorsa, dolaşırken onu bir an unutuyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Hemen dönüyorum, onu kucağıma alıp öpüyorum. Yanımıza eşim olduğu anlaşılan bir erkek geliyor. Yüzünü hatırlamıyorum.

Bir şeyler alıyoruz. Ama hep süt verememe durumu konuşuluyor aramızda.

Sonra kendimi evde görüyorum. Evde bir kadın var, ama kim olduğunu seçemiyorum.

Oğlumu kucağıma veriyor. Oğlum kucağımda yataktayım ve o göğsümü emmeye çalışıyor. Büyük bir azimle tekrar tekrar deniyor ve en sonunda ikimiz de yatağa doğru uzanıyoruz. O anda o kadar çok sütüm geliyor ki, bir miktarı benim de ağzıma akıyor. Bunun önemli bir an olduğunu hissediyorum.


YORUM: Rüyada süt vermek, süt içmek ya da sütle ilgili pek çok şey, rüyayı gören kişinin annesi ya da çocukluğu ile ilgili olayları sembolize eder. Bence rüyanız şu günlerde yaşadığınız bir olayla ilgili kararlarınızda geçmişte yaşadığınız bazı durumların veya ilişkilerin etkisinde kaldığınızı gösteriyor. Geçmişteki bu anılar yaşamınızın bugünkü kısmında bilinçaltı olarak özgür hareket etmenizi ve objektif olmanızı engelliyor sanırım. Objektif ve olumlu karar verebilmek için, olaylara yaklaşımınızda kendinizi konuyla ilgisi olmayan üçüncü bir şahıs gibi konumlandırarak ve o kişi olsa nasıl davranırdı şeklinde düşünerek yeni çözümler üretmeye çalışmanız faydalı olabilir.

RÜYA SEMBOLLERİ

YARDIM ETMEK

Rüyada kişinin birisine yardım ettiğini görmesi, aslında kendisinin içerisinde bulunduğu güç durumu ve çevresinden beklediği desteği sembolize eder. Geleneksel yorumunda ise, rüyayı gören kişinin birisine yardım edeceğine ya da birisinden yardım alacağına işaret eder.

KAYMAK

Rüyada kişinin ayağı kayarak düşmesi, kişinin kendine güvenini kaybettiğini ya da kendini tehdit altında hissettiğini gösterir. Geleneksel yorumunda, kárlı ve kazançlı bir işe işaret eder.

Sosyal çevrenizle ilişkilerinize dikkat

RUMUZ: ÇELİK

Rüyamda bir apartmanın dış görünüşünü ve yerden duman yükseldiğini gördüm. Sonra pazardan alışveriş yaptım, ama ne aldığımı hatırlamıyorum. Kıyafetlere ve meyvelere bakıyordum sanırım.

YORUM:

Haberin Devamı

Binaların dış cephesi rüyalarda, dış görünüşümüz ve sosyal kimliğimizle ilişkilendirilir. Dolayısıyla bu bölüm yerden yükseldiğini gördüğünüz dumanla birleştirildiğinde rüyanız kişiler tarafından tam olarak anlaşılmadığınızı düşündüğünüzü gösteriyor. Pazarda yaptığınız alışveriş de, aynı şekilde, yakın çevreniz dışındaki sosyal ortamla da uyumlanma çabalarınıza işaret ediyor. Rüyanız genel hatlarıyla değerlendirildiğinde şu günlerde sosyal çevrenizle ilişkilerinizde hissettiğiniz kaygılara dikkat çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları