Olacağı buydu

BİR hafta önce derbiyi kaybedip büyük darbe alıp Arda’yı kaybetmişsin, iki oyuncun da cezalı duruma düşmüş. Yani moraller sıfır. Bununla kalsa iyi; üstüne iki rakibi maçlarını kazanarak Galatasaray’ı iyice sıkıntıya soktu.

Haberin Devamı

Derbinin iki takıma etkilerini Fenerbahçe ve Galatasaray’da ayrı ayrı gördük. Galatasaray’daki ilk önemli etkisi derbizede olan Elano ve Leo Franco’yla sonuçlandı.
Rijkaard’ın ne yaptığını artık anlamak mümkün değil. Hollandalı, bir önceki maçta yaptığı hataları sonraki hafta düzeltmeye çalışan bir teknik adam. Fenerbahçe derbisinde orta alanda kontrolü rakibe verdiren hatasını Sivas’ta çok oyuncuyla düzeltmeye çalıştı. Fakat geçmiş olsun, rakip Sivas’tı. Pozisyon verme ortalaması 5-6 olan ve büyük hatalar yapan Sivas takımına sadece bir gol atabilen ve pozisyon veren Galatasaray’ın maçı kazanması, dolayısıyla şampiyon olması futbol adaleti açısından doğru olmazdı.
Galatasaray, golü bulduğu dakikadan sonra neredeyse bütün maçı gol yememeyi düşünerek, kendi yarı alanında geçirdi. Bu kadar fazla oyuncuyla kendi alanında kalırsan, rakip Sivas bile olsa üzerine gelir, hatayı yaptırıp golü atar.

Haberin Devamı

Rijkaard kopmuş...

YENİLEN golde topu elinden kaçırmasına rağmen Aykut net pozisyonlar çıkarttı. Forvetsiz sahaya çıkan Galatasaray ne önde top tutabildi, ne de oyunun kontrolünü eline alabildi. Rijkaard’ın birkaç haftadır kenardaki görüntüsü olaydan koptuğunu ve krizi yönetemediğini açık ve net şekilde bize gösterdi.

3 gün kamp

DEPLASMANLARDA ve büyük maçlarda oynayamayan Keita, sezon başından beri hiçbir şey vermeyen Elano ve sahadan çok evde oynamayı seven Jo ile Galatasaray takımının bu önemli haftaları, isterse 3 gün kamp yaparak geçirsin, atlatması çok zor.
Puan kaybının Galatasaray’ın şampiyonluk şansını bitireceği bir maçta oynanan bu korkak oyun bundan sonraki haftalarda sadece Rijkaard’ın değil G.Saray yönetiminin de başına dert açacak.

Yazarın Tüm Yazıları