Oğlak burcunun diğer burçlarla ilişkileri

Oğlak ve Koç

Oğlak her zaman Koç’tan daha tutucu, Koç ise Oğlak’tan daha dürtüseldir. Her ikisinin de kuvvetli ve baskıcı bir karaktere sahip olması, ilişkideki problemlerin temelini oluşturur. İhtiyatlı ve tutumlu olmak isteyen Oğlak ile, canının her istediğini yapmak isteyen Koç arasındaki diğer problemler de maddi kaynaklar ile bağlantılıdır. Aslında bir orta yol bulunabildiği takdirde, Oğlak’ın kalıcılığa olan merakı sayesinde ilişki yıllarca devam edebilir. Zodyak’taki öncü burçlardan olan Koç ve Oğlak arasında zorlu bir etkileşim vardır. Özellikle ilişkinin ilk dönemlerinde ciddi problemlerin yaşanması söz konusu olabilir. Ancak Koç’un ataklığı ve kolayca insan ilişkilerine girebilmesi, statüko merakı olan Oğlak’ın olumlu etkilenmesine neden olabilir. Dolayısıyla bu, ilişkinin devamında önemli bir etkendir. Toprak elementinden olan Oğlak bedensel hazlara düşkündür. Fakat çalışmaya ve üretmeye olan merakı cinsellikten kendini alıkoymasına da neden olabilir. Koç için ise, herhangi bir şeyin, cinsel isteğin önüne geçmesi mümkün değildir. Dolayısıyla yaşanabilecek problemin nedeni bu olabilir. Bu problem halledildiği takdirde, ikilinin birlikteliği oldukça doyurucu olabilir.

Oğlak ve İkizler

Yenilik ve değişikliklere ihtiyatla yaklaşan Oğlak için, farklılık ve değişiklik arayışı içindeki İkizler’i anlamak oldukça güçtür. Her iki taraf da çok keskin bir zekaya sahip olmasına rağmen, Oğlak’ın yeniliğin getirdiği risklere karşı tahammülsüzlüğü, ilişkideki en büyük problemlerden biridir. Ayrıca Oğlak’ın kalıcılık ve sadakat arzusu, İkizler’in bunalmasına ve kendini kapana kısılmış hissetmesine neden olur. Yine de bu ilişkide ileriye doğru gitmeyi seven Oğlak’ın, İkizler’in parlak fikirlerinden etkilenmemesi mümkün değilidir. İkizler ise, kendisinde hiç bulunmayan, Oğlak’ın istikrar ve kararlılığı karşısında hayranlık duyar. Dolayısıyla ortak bir amaç saptandığı takdirde, beraberlik kalıcılık kazanabilir.

Toprak elementinden olan Oğlak, çalışmadığı zamanlarda ya da beyni işiyle dolu olmadığı vakitlerde, cinsellik yaşamak ister. Dolayısıyla işi birincil öneme sahip olduğu için, her şeyi ona göre planlar. Bu şartlar altında, zaten cinselliğe çok düşkün olmayan İkizler ile cinsel yaşamda ideal bir partner olabilir.

n Yarın diğer burçlarla devam edeceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları