Ne şanssız insanlarmışız

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’ne doğalgaz sayacı satan Elektromed firması basına yaptığı açıklamada kendisinin 134 YTL’ye Ankara Belediyesi’ne sattığı sayaçların benzerlerinin İstanbul Belediyesi’ne 207 YTL ye satıldığını belirterek bir nevi suç duyurusunda bulunuyor.

"Durmak yok soyguna devam".

Erkan AKDOLUN

ANKARA
doğalgaza geçerken çok sevinmiştik. Artık hava kirlliğinden kurtulacaktık. Ama ne yazık ki Melih Gökçek tüm Ankara’nın ’kimyası’ ile birlikte havamızı da kirletti. Bizlerden topladığı fazla paralarla yatırım yapıyorum diyerek bol isli kömürleri bedava dağıttı.

Akşam eve giderken hava kirliliği nedeni ile eski günlere döndüğümüzü anladım ve içim parçalandi. Yazıklar olsun...

N. ÖZAL

ANKAR
Adaki hava kirliliği ile ilgili olarak Hürriyet günlerdir yayın yapıyor. Hele bugünkü haberiniz korku filmi gibi... Sınırlar on kat aşılmış hem de Sıhhıye’de yani Sağlık Bakanlığı’nın olduğu yerde. Siz hiç Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama duydunuz mu?

Sayın bakan odasında hava temizleme cihazıyla oturduğu için farkında olmayabilir.

Rıfkı YEŞİLBAŞ

Gökçek polemik üstadıdır

KILIÇDAROĞLU-Gökçek tartışmasının ertesi günü gazetelerimi açtığımda -Hürriyet ve Vatan okurum- hüsrana uğradım. Ben yazar-çizer değilim ama üniversite mezunu, iyi bir sosyal cevrede yaşayan 67 yaşında birisiyim. Kafamın da iyi işlediğini biliyorum. Açık oturumda devamlı kaçak konuşan, soru ve konuları başka mecralara çekenin Sn. Kılıçdaroğlu olduğunu daha hala söylüyebiliyorum. İlk ve en önemli konu doğalinin fahiş fiyata alınmış olması idi. Sn. Kılıçdaroğlu ilk Euro ile terennüm ettiği parayı dolara çevirdi. Sn. Gökçek iki ürün arasında (elektronik ve kartlı) arasındaki farkı izah etti. Ve 1990’lı yıllarda evet pahalı alındığını ama 2008 e gelinceye kadar satın alma fiyatının devamlı aşağıya çekildiğini ve en son satın alınanların fiyatının ucuzluğunu ortaya koydu. Sn. Kılıçdaroğlu bu konuya doğrudan cevap veremediği için bu sefer doğalgaz tüketim fiyatlarına girdi. Bence tüketim fiyatı başka konu, sayaç fiyatı başka konu.

Evet Sn. Gökçek polemik üstadı, çenesi bol ama her böyle karşılaşmaya muazzam hazırlıklı geliyor. Karşısına çok bilgili ve dokümanlı çıkmak lazım. Sn. Kılıçdaroğlu zayıf kaldı.

Ben yine oyumu muhakkak AKP alternatifi bir partiye vereceğim. Yine kaybedeceğim, biliyorum. AKP’ye alternatif aramayı bırakıp o partinin dağılmasına çanak tutmak en emin yol. Sn. Abdüllatif Şener başlar gibi idi ama ya sustu ya da susturuldu. Neyse hayırlısı olsun diyemiyorum. Bu yola kafamızı yormamız gereğine inanıyorum.

Fuat ÜRKÜN


Ankaralı bir kez daha uyan

BİZ Ankaralılar Kızılırmak suyunu içme suyu olarak kullanamadığımız gibi temizlik dışında hiç bir yerde kullanamadığımız için damacana su tüketimimiz arttı. Kızılırmak suyunun içme suyu olarak kullanılamayacağı konusunda tüm ilgili ve yetkili mercilerin uyarılarına rağmen, biz Ankaralılara dayatılması sonucu artan damacana su tüketimimiz, aile bütçelerimize aylık yaklaşık 300 YTL ilave yük getirdi. Bu yetmiyormuş gibi, tüketim miktarına bağlı olarak kademeli tarifeden satın aldığımız şebeke suyu için su saatlarimiz son aylarda 50 günden fazla zamanda okunmakta, tüketim arttığı içinde yüksek tarife diliminden fatura edilmektedir.

Bu bir soygundur.

Buna dur demek için Ankaralılar lütfen faturalarımızı inceleyelim ve ASKİ’ye itirazlarımızı bildirelim. Ben faturamı inceledim su saatim 43 günde okunduğunda tüketim miktarım düşük olduğu için birim fiyat 3,18 YTL iken, 53 günde okunduğunda birim fiyat 4,03 YTL ye çıkıyor.

Bu da toplam fatura bedelinin % 45 artmasına neden oluyor. Su tüketimi neden 1 ayda okunmaz veya böyle keyfi sürelerde okunacak ve vatandaşa yükü bu kadar ağır olacaksa (%4) neden kademeli fiyat uygulanır.

ASKİ yetkililerini köşeniz aracılığı ile bu soruları cevaplandırmaya, yine köşeniz aracılığı ile Ankarılıları konuya duyarlı olmaya davet ediyorum.

C.SARITAŞ

KISA...KISA...KISA...

CEM Ecevit’in "Objektif fırça, film tuval olursa..." konulu resim sergisi 25 Aralık-3 Ocak tarihleri arasında Çankaya Çağdaş Sanat Merkezi C Salonu’nda. (Kennedy Caddesi No.4 Kavaklıdere)

KÖY Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı’nın düzenlediği Ali Dündar’ın konuşmacı olarak katılacağı "Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfının kuruluşu" ve Dr.Niyazi Altunya’nın konuşacağı "Bir İnsan Hakkı Olarak Eğitim Hakkı" konulu açıkoturumlar bugün 13.30’da Mithatpaşa Cad. 62/21 Yenişehir’de. Yöneten Ali Kınacı. (0312-425 24 68)

ODTÜ Mezunları Derneği Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Komisyonu’nun düzenlediği "Vizesiz Avrupa" konulu söyleşi bugün 13.30’da ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik Salonu’nda. Konuşmacı Prof.Dr. Harun Gümrükçü www.odtumd.org.tr





Yazarın Tüm Yazıları