Ne değişti

ALMANYA maçından 3 gün sonra Hakan Balta hazır hale mi geldi? O karşılaşmayı Ömer mi kaybettirdi? Özer Almanya maçında iyi mi oynadı? Bu maça ilişkin benzer onlarca soru akıllara gelebilir.

Bunlar aslında Hiddink’in kampa oyuncu seçimlerinden başlayan ve Almanya mağlubiyeti ile devam eden hatalar zincirinin soruları. Bu kadar deneyimi olan bir teknik adamın, ismine göre basit diyebileceğimiz hatalar yapması ister istemez kafalarda soru işareti oluşturuyor.

“Yığma Kamanda”

Azerbaycan maçları ezelden beri tek kale oynanır. Mümkün değil Azerbaycan’ı çıkaramazsın kendi sahasından. Vatan toprağını korur gibi savaşırlar kaleleri için. O yüzdendir galiba “Yığma Kamanda” derler takımlarına. Göğüs gögüse çarpışmak yanlış tercih olur. Tek çare uzaktan şutla hattı zayıflatmak ve kenardan akınlarla kaleyi ele geçirmektir. Hele bir de geri düşmüşsen, vay haline...

Atamayana atarlar

Esasında oyuncularımız üzerlerindeki Almanya bozgununun etkisine rağmen girdikleri pozisyonlar yeterli seviyede idi. Azeri futbolcular kendi sahalarındaki ilk maçta ne varsa sahaya koyarken bizim oyuncularımız kalanı vermeye çalıştı. İlk yarıda Emre, Hamit ve Gökhan ile kalanla bile rahatlıkla kazanabileceğimizi gösterdik.Ama yazılı olmayan futbol kuralı işledi ve atamayana attılar.

NEYİ İYİ YAPTIK?

Uzaktan etkili şutlar attık.
Emre’yi daha etkili kullandık.
Net pozisyonlara girdik.
Maçın ilk yarısında oyunda vardık.

NEYİ KÖTÜ YAPTIK.....

Yine duran toptan kalemizde golü gördük.
Öylesine vurulan uzun toplardan tehlike yedik.
Sert oynayan rakibe aynı sertlikle cevap veremedik.
Kontrataklarda çaresiz kaldık.
Golü yedik maçtan koptuk.

BEĞENDİM
Azerbaycan takımının haddini bilerek yürekten oynamasını.

BEĞENMEDİM
İkinci yarıdaki disiplinsiz ve kötü oyunumuzu.

DİKKAT
Almanya şampiyonaya gitti, bizim ise ikinciliğimiz bile tehlikede.
Yazarın Tüm Yazıları