Nabza göre şerbet

BEŞİKTAŞ nasıl bir takım diye bir soru sorulsa, tarif ederken ikileme düşenler çok olur.

Haberin Devamı

Bunun sebebi Beşiktaş’ın Avrupa Ligi ve Türkiye Ligi’nde gösterdiği performans farklılıkları. Türkiye’de oyun ve sonuçları şaşırtıcı olan Beşiktaş, Avrupa sahnesine çıkınca çok değişken bir kimliğe bürünüyor. Bunun sebebini iki başlıkta toplayabiliriz.
 1-Avrupa Ligi’ndeki takımların Beşiktaş’ı çok iyi tanımaması ve isimli oyuncularından çekinmesi.
 2-Futbolcuların Avrupa Ligi’ni bambaşka konsantrasyon ve istekle oynaması ya da maç seçmesi.

YAZIK OLDU

Beşiktaş’ın bu maçtaki oyun-sonuç denklemine bakınca bir beraberliğin çıkması gerekirdi. Siyah beyazlılar yine farklı bir görüntü sundu bize. Kaybetmeyi hak etmediği bir mücadele vardı ortada. Maçta göze çarpan ve ön plana çıkan isimler ve etkenler vardı...
CENK: Ön plana çıkan oyuncuydu. Beşiktaş’ın son maçlarında en iyi oynayanlarının başında ya Rüştü var ya Egemen ya da Cenk.
ŞANS: Rakip takım oyuncularının beceriksizliği kadar Beşiktaş’ın maç şansı da oyunun son dakikalara kadar kopmamasının sebebiydi.
DİSİPLİN: Ernst, Hilbert gibi Alman disiplinine sahip oyuncuların etkisi Quaresma’nın bile bölgesini iyi savunmasını sağladı.
DEPLASMAN: Maçın İnönü yerine Kiev’de olması Beşiktaş’ın yaşaması kesin seyirci baskısı ve protestolarının dışında kalmasını sağladı.

RAĞMEN....

Haberin Devamı

Beşiktaş geçmişten günümüze hep mücedeleci takım anlayışı ve karakteri ile anılmıştır. İşte o Beşiktaş yine sahadaydı. Fakat son dakika golü, yapılan iyi işleri gölgelemedi.
 1-Carvalhal’ın ilk defa kenarda değil de maçın içinde takımı ile birlikte olmasına rağmen.
 2-Ernst-Necip ikilisi adam karşılama ve atakları kesme işini fazlası ile yapmasına rağmen.
 3-Hilbert hem savunma yapıp hem de hücuma destek vermeyi iyi yapmış olmasına rağmen.
 4-Egemen haftalardır en iyiler listesinin başında olmasını sağlayan oyunu oynamasına rağmen.
 5-Cenk bu takımdaki unutulmayacak performanslarından birini sergilemesine rağmen Beşiktaş yenildi.

YENİ BOBO

Edu fiziki görüntüsü ve özellikleri itibarı ile Bobo’nun Türkiye’ye ilk geldiği dönemlerdeki halini andırıyor. Bobo da ilk maçlarında fazla kiloları ile ağır bir oyuncu görüntüsü vermiş ve eleştirilmişti. Benzer bir durum Edu için geçerli. Özellikle yakalanılan çabuk ataklarda sonuç almayı bırakın kaleye gitmekte bile zorlanması Beşiktaş için en büyük problemdi.

Yazarın Tüm Yazıları