Mogan’a uçak seferi sorun oluşturmaz

Ben bir Gölbaşılı olarak böyle bir gelişmenin Gölbaşı’na ve Ankara’ya zarar değil, fayda sağlayacağı düşüncesindeyim.

Haberin Devamı

Bu konuda gelişen hassasiyetin yanlış anlamalardan ve bilgisizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Öncelikle vızır-vızır bir uçak trafiği olmayacağını, bir sabah-bir akşam olmak üzere 2 sefer yapılacağını ilgili firmadan öğrenmiş durumdayım.
İkinci olarak kullanılacak uçaklar bu tür yerlere inmeye müsait 20-30 yolcu kapasiteli küçük uçaklar. Bu tarz bir uçağın günde 2 kez iniş-kalkış yapmasıyla göldeki doğal hayatın yok olacağı varsayımı çok kötümser bir yaklaşım. Zaten benzer uçuşlar Haliç’ten farklı bölgelere daha fazla yoğunlukta yapılmakta. Haliç gibi bir doğa harikası için sorun oluşturmayan bu uçakların Mogan için de sorun oluşturmayacağını düşünüyorum. Zaten ilgili firma tüm izinleri tamamlamadan böyle bir işe girişemeyeceğine göre fazla hassas davranıp Gölbaşı için güzel bir fırsat olabilecek bir gelişmeyi baltalamamak lazım geldiğini düşünüyorum.
Son olarak size ve Hürriyet Ankara ekibine saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.
M.A.Ç.

Haberin Devamı

Sabancı ailesi olmak kolay değil

Sabancı Ailesi Türk insanı için çok önemlidir. Koç Ailesi de aynı şekilde önemlidir.
Sabancı grubu Ankara’daki Elektrik dağıtımını yapmaktadır. EnerjiSA ismindeki bu şirket Sabancı adına gölge düşürmektedir. Ankaralı olarak hiç memnun olmadığımız bir kuruluş... Habersiz şekilde elektrikler kesiliyor. Şikayet ettiğimizde elektrik olmadığını bizden öğreniyorlar. Yetkili bir kişinin telefonu yok. Sorduğunuz zaman hiçbir bilgi alamıyorsunuz. Kesilen elektrik ne zaman gelecek diye sorma sanşımız yok. Çünkü elektrik kesildiğini bizden öğreniyorlar. Aralık ayı faturaları çok fazla gelmeye başladı. Umarım Sabancı üst yönetimi EnerjiSA yetkilisini sorguya çeker?
Nejat TEKİNER

SON ÇARE GAZETE

186 elektrik arızaya defalarca sokak ismi, semt, isim, telefon no bırakmak
suretiyle kaydettirdiğim halde, sokak lambamız hala yanmıyor. Son çare gazeteye yazdım ne olur çok rica ediyorum yayınlayın.
Müjde DURAL-KEÇİÖREN

Adres Çankaya değil Büyükşehir Belediyesi

Köşenizde iki kez yayınlanan M. İnal Uşşaklı imzalı ve “Bir Mimar Olarak Bu İşleri Beğenmiyorum” başlıklı okur mektubunda son günlerde Çankaya sokaklarında bulunan elektrik trafolarının üstüne yapıştırılmış kirli kağıtlardan bile temizlenmeden çok kötü bir boyayla, çok kötü bir biçimde ve çok kötü bir renge boyandığı ifade edilmekte ve “Hangi kuruluş, hangi cüretle böyle bir uygulamaya girer; hiç mi renk seçimi-uyumu denilen kültürden haberleri yok bu emri-uygulamayı yaptıranların? Belediyenin bunları izlemek, kontrol etmek ve önlemek gibi bir kaygısı yok mu? Üstelik Çankaya Belediyesi Başkanımız da bu işlerin ustası bir mimarken...” denilmekte ve muhtemelen İnal Uşşaklı’nın böyle bir kastı olmamasına karşın, bu sözlerden yapılan bu çirkin işlerin sorumluluğunun Çankaya Belediyesi’nde olduğu gibi bir izlenim oluşabilmektedir.
Bu işlemin mevcut kanun ve mevzuatlara göre Çankaya Belediyesi ile ilgili bulunmamaktadıır. Buna karşın Çankaya’da yapılan ve yapılmayan tüm işlemlerden vatandaşlarımızca haklı olarak belediyemizin sorumlu tutulmaktadır. Bu nedenle sınırlarımız içerisindeki işlerle ilgili olarak ilçe belediyelerinin yetki ve sorumluluklarının artırılmasını sağlayacak yasal değişiklik talebimizi her platformda yüksek sesle dillendirdiğimizi bilgilerinize sunarız.
Şemsettin DURMUŞ- Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü
 
Ankara’yı konuşalım
 
‘Ben Ankara bileşenleri’ olarak bir araya gelen 36 örgüt, yerel seçim üzerine kurguladıkları çalışmalarına başladı. Ben Ankara bileşenleri Ankara için bir şey yapmak gerekliliğinden yola çıkarak aynı isimle adlandırdıkları çalışmalarında Ankara’yı masaya yatırıyor. Ankara’nın geleceğinin sorgulanması üzerine yoğunlaşan çalışmaların ilkini Mimarlar Odası Ankara Şubesi koordine ediyor.
42. Dönem Yönetim Kurulu adına sekreter Tezcan Karakuş, Ankara Bileşenleri’nin yarın 14.00-18.00 arasında Mimarlar Odası 5. kat toplantı salonunda ‘Ankara’yı ve yerel demokrasiyi’ konuşacaklarını açıkladı.
Konuşmacılar; Ali Hakkan, Prof.Dr.Aziz Konukman, Prof.Dr.İlhan Tekeli, Prof.Dr.Ruşen Keleş, Yrd.Doç.Dr. Sonay Bayramoğlu, Doç.Dr.Tarık Şengül
Sunum: “Ankara İçin Bir Fikrim var” AKM Alanları, Nevin Apaydın, KORDER
info@mimarlarodasiankara.org

Yazarın Tüm Yazıları