Modern topuzlar yükselişte

Yeni yılın ana teması, zengin dokulu kıyafetlerle bütünleşen saçları öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

2013 saç trendlerinde ışıltılı, doğal, modern hatta avangard modeller ağır basarken, özellikle Sicilya rüzgârı öne çıkıyor.
Şenol Zeytinoğlu, Dolce & Gabbana defilesindeki altın sarısı, siyah ve bej birlikteliğinden oluşan kıyafetlerin, buna paralel olarak dikkat çeken aksesuvarların saç modellerine de yansıdığını belirtiyor: “Aksesuvarlarda özellikle taşlı, boncuklu, sarı, siyah, dore boncuktan oluşan bantlar dikkat çekiyor. Ayrıca ünlü şapka tasarımcısı Stephen Jones’un küçük şapkaları, fiyonk tokaları, değişik materyallerle oluşturduğu sıra dışı aksesuvarları da görülmeye ve denemeye değer.”
Zeytinoğlu’na göre Dior’un 2013 defilesinde öne çıkan; sıkı, ortadan taranmış, net, hafif volümlü atkuyruklu modeller ve balerin topuzları da çok moda: “Hollywood’un genç yıldızları Demi Lovato, Emily Vancamp’da da rastladığımız gibi net olmayan, uygulaması basit topuzlar sık sık karşımıza çıkıyor. Charlize Theron’un saç modelinin yandan dörtlü sepet örgüsü; kulak hizasından başlayıp başın arkasını dolaşacak şekilde diğer kulağa ulaşan burarak toplanmış modeller de popüler.”

Saç örgüleri hep ‘in’

Haberin Devamı

Bir diğer favori saç şekli de oyuncu Brooklyn Decker’in örgülü topuzu... Bu, kırık dalga yapılmış saçı arkadan dört eşit parçaya ayırıp gevşek biçimde örerek, ardından kulak üstünden ve tepeden çiftli olarak karşı tarafa geçirilerek elde edilen bir model.

Ortadan ayrılıp geriye sıkıca taranmış topuzlar, hafif volümlü atkuyrukları, romantik balerin topuzları... Kış sezonunun saç modelleri hiç de karanlık günler kadar sıkıcı değil. Aksine taşlı, boncuklu şapkalar, tokalar ve saç bantlarıyla hiç olmadığı kadar renkli... Sezona ait detayları saç tasarımcısı Şenol Zeytinoğlu anlatıyor.

Gölgeli dudaklar

Olay dipleri koyu, uçlara doğru açılan saç trendiyle başladı. Onu tırnaklardaki sıra dışı renk akışı izledi. Şimdi sıra dudaklarda... Önemli olan, defilelerde boy gösteren modellerle tanıtılan bu trendin kendine günlük hayatta yer edinip edinemeyeceği...

Defilelerdeki gölgeli dudaklar trendine ait fotoğrafları görenlerin aklına ilk gelen, kırmızı şarap ya da lolipop şekerden boyanmış dudaklar olabilir. Ve ardından gelen ilk soru da şu olacak muhtemelen: “Makyajımı iki renkli dudaklarla riske etmek ister miyim?”
Haklı olabilirsiniz, gerçekten de içki içmiş ya da yemek sonrasında aynaya bakmayı unutmuş hissi veriyor bu görüntü. Ancak dudağın ortasındaki koyu renkten dışa doğru açık renge geçişin yanı sıra sadece dudakların ortasına açık tonlar uygulamak da mümkün; örneğin sezonun modası neon renkler...

Kalın kaşların dönüşü

Haberin Devamı

Kıpkırmızı dudaklar; evet... Pamuk Prenses yanakları; etkisi azaldı... Oyuncak bebek kirpikleri; demode... Evet, 2013 yılında güzellik yeniden tanımlanıyor. Ve bu trendlerde gözler kalın kaşlara odaklanıyor. Kaşlar, bu sezon uzun zamandır olmadıkları kadar kalın ve gür...

Her şey Olsen kardeşlerle başladı. Bugün 26 yaşında olan dünün çocuk yıldızlarının ince, kırılgan ve narin görünenlere inat vazgeçmedikleri, el sürdürmedikleri kalın kaşları hep dikkat çekti.
Onları süper model Natalia Vodianova izledi. O da tıpkı Brooke Shields’ın 30 yıl önce başrol oynadığı “Blue Lagoon” filmindeki kalın ve seksi kaş formuna sahipti. Vodianova bugüne dek Chanel, Gucci ve Louis Vuitton gibi pek çok önemli tasarımcıyla çalıştı, kalın kaşları hep aynı kaldı.
Bu trendi uygularken neye dikkat edilmeli
Belirgin kaşlar yüze kontür ve derinlik katıyor. Bakışlar aydınlanıyor. Bunun için az makyaj ve maskara uygulamak yeterli. Vurgulanan kaşların doğal görünmesi de çok önemli.
Mükemmel bir kaş şekli nasıl olmalı
Uzun, gözün iç köşesinden hafifçe yukarıya doğru şekillenen, dışa doğru incelerek uzanan kavis, ideal bir kaş görünümü verir.
Kaş alırken dikkat edilmesi gereken bir başka önemli nokta da doğal kaş şeklinin bozulmamasıdır.
Emin değilseniz, önce profesyonel bir elin kaşlarınızı almasına izin verin.
Onun yarattığı formu daha sonra şablon olarak kullanabilirsiniz.
İdeal renk hangisidir
Doğal bir görünüm için sarışınlara hafif bal ve gri tonları, kumrallara ise saçlarından bir ya da iki ton koyu renkler yakışıyor.

Dolgun kaşlar için...

Haberin Devamı

Burberry’nin 2012 kış defilesinden bir kare... Model Cara Delevingne, kalın kaşlarıyla yeni trendin öncülüğünü yapıyor.

Eğer doğuştan kalın kaşlara sahip değilseniz, kalemler, pudralar ve özel kaş jelleri bu konudaki en büyük yardımcılarınız olacaktır.
Kaşlarınızı yukarıya doğru tarayın. Bu hem bakışlarınızı aydınlatır hem de kaşlarınıza dolgunluk katar.
Kaş kalemini ya da jeli yukarıya doğru minik hareketlerle uygulayın. Gözün iç köşesindeki kaşlar, şakaklara doğru incelen bölümden daha koyu olabilir. Bunun için bir kaş fırçası yardımıyla rengi dışarıya doğru taşırın.
Transparan bir jel ya da saç spreyi yardımıyla kaşları sabitleyin.

Yılbaşı fiyatı

Haberin Devamı

Paco Rabanne ailesinin efsane kokusu 1 Million, taze ve baharatlı içeriğiyle Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’nda, 209 TL’den satışa sunuldu. 1 Million parfümünün kadın serisi Lady Million ise, 1 Million erkeğini bütünlüyor. Paco Rabanne Lady Million yılbaşı setinin fiyatı ise 228 TL...

Mutluluğu koklayabilir misiniz?

Clinique Happy, üç ana kokunun kusursuz birleşimi ile oluşan çiçeksi ve canlı bir parfüm. Mutluluğun ruhunu her noktasında yakalıyor. Happy parfüm 50 ml, vücut kremi 75 ml ve duş jelinden oluşan özel yılbaşı setini Tekin Aacar cosmetics mağazalarında 109 TL’ye bulabilirsiniz.

Tatlı çiçek kokusu
Çiçek kokularıyla baş döndüren, heyecan uyandıran bir koku: Happy Heart... Bu tatlı çiçek kokusu, 50 ml’lik boyuyla çok özel bir fiyata, 75 TL’ye satışta... Taze, canlı ve maskülen bir koku olan Clinique Happy For Men’in 50 ml’i de yine aynı fiyata satışa sunuldu.

 

Yazarın Tüm Yazıları