Milenyum çocukları

Zeki, bilgece konuşan, yetenekli ve biraz da anlaşılmazlar... Uzmanlar yeni bir dünya düzeni kuracaklarına inanılan "İndigo ve Kristal Çocuklar"ın gerçekten özel olarak gönderilmiş varlıklar mı yoksa zamane çocukları mı olduğunu araştırıyor.

Profesör Erdal Atabek ile anne-babalık üzerine konuşurken "Herkes kendi çocuğunun özel olduğunu sanıyor ya da öyle olsun istiyor" dedi. Ne kadar doğru bir saptama. Hepimiz çocuklarımızın gözünün içine bakıp ne kadar özel olduklarını bize göstersinler istiyoruz.

Nehir 2 yaşında gezegenlerin isimlerini ezbere sayarken nasıl gerindiğimi hatırladıkça vallahi utanıyorum. Ama bu duygudan kurtulmak ne mümkün! Daha bir hafta önce kızım Nazım Hikmet’in en uzun şiirlerinden birini öğrendi diye bir takla atmadığım kaldı.

Herkesin çocuğu kendine özel... Ama son yıllarda çocukları "İndigo Çocuklar" ve "Kristal Çocuklar" diye kategorilere ayırdıklarını biliyorsunuz. Bu konuya kafa yoranlar, İndigo Çocuklar’ın bir dizi yeni ve olağandışı psikolojik nitelik sergilediğini, genelde daha önce belgelenmemiş davranış biçimi gösterdiğini belirtiyorlar. 1970’li yılların sonunda doğmaya başladıkları, bugün dünyada doğan bütün çocukların İndigo potansiyeliyle doğdukları savunuluyor.

İndigo çocuklarda öne çıkan özelliklerin başında asalet duygusuyla hareket etmeleri geliyor. Kendi değerlerini iyi bilen İndigo Çocuklar, otorite karşısında zorluk yaşıyor. Savaşçı bir ruha sahipler. Çoğunlukla, evde ve okulda işleri yapmanın daha iyi yollarını gördükleri için herhangi bir sisteme uyum sağlayamadıkları düşünülüyor. Bu çocuklar suçluluk duygusu verilerek disipline edilemiyor. İhtiyaçlarını bildirmekten çekinmiyor ve sırada beklemeyi sevmiyorlar.

Bir İndigo Çocuk ayrıca çok hassas, sevecen, yetenekli ve önsezili özellikleriyle öne çıkıyor. Anne babalar, yapabildikleri kadar bu hassas ve güzel enerjiyi, çocuğun üstün hediyeleri ve yeteneklerini besleyecek yollar bulmalı.

İndigo Çocuklar’a sınırlar koyarken yaratıcı olun. Onları büyüklük taslamadan ve küçümsemeden dinleyin, saygı gösterin. Eğer onları sevdiğinizi söyler, ama saygısızca davranırsanız, size güvenmezler. Bir İndigo Çocuk’un yüzünden ve gözlerinden hemen tanıyabilirmişsiniz. Çünkü onlar çok yaşlı, derin ve bilge bir ifadeye sahiplermiş.

Kristal Çocuklar

Peki, Kristal Çocuklar’ı nasıl tanıyacaksınız? İlk bakılacak yer onların gözleri. Kristal Çocuklar, iri, etkili, anlamlı ve bilge gözlere sahipler. Kayaların, çiçeklerin arasında ve su kenarında oynamayı tercih ediyorlar. Hayvanlar üzerinde hipnotik bir etkiye sahip oldukları söyleniyor. Hayvanların bu çocukların masumiyetini hissettiği, bu yüzden birbirleriyle sevgi-dalga boyunda iletişim kurup birbirlerini anladıkları biliniyor. Ayrıca doğaya yönelik çok derin empatileri varmış. Hayvanların, böceklerin ve bitkilerin duygularını hissedip, onlarla iletişim kurarlarmış. Bu yüzden Kristal Çocuklar çok stresli ve çok enerjik olarak tanınıyor.

İndigo Çocuklar ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız, Lee Carol ve Jan Tober’in "İndigo Çocuklar" kitabını okumanız gerekiyor. Bana gelince, Nehir’i kategorize etmek istemiyorum. O benim kızım ve dünya için özel olmasa da benim için çok özel.
Yazarın Tüm Yazıları