Messi

MESSİ, Xavi ve İniesta ile dünyanın en iyi hücum yapan takımı Barcelona ile, dünyanın en iyi defans yaptıran hocası Mourinho’nun maçıydı.

Inter’de iken bunu, izleyenleri hayran bıraktıracak kadar iyi yaptırmıştı ama o zaman İtalyan ekibi ile daha uzun zamandır birlikte idi. Sistemin işlemesi için yeteri kadar zaman geçmişti. Barcelona’nın inanılmaz maç başlangıcı ve baskısı Mourinho’nun beklemediği ve bilmediği bir durum değildi. Bu süper başlangıcın ve baskının ana sebebi devamlı yer değiştererek oynayan Xavi ile İniesta idi. Bu müthiş ikili bununla da yetinmeyip Madrid topu kaptığında baskıyı ilk yapan oyuncular oldular.

Real Madrid kendi sahasına kapanmasına rağmen Barcelona’nın önde oynayan 5’lisini kontrol altına alamadı. Çünkü bir defans ne kadar iyi olursa olsun bu kadar hareketli ve aynı zamanda yetenekli oyuncular karşısında hata yapar. Kaldı ki, Alonso ve Khedira oyunu iyi okuyan ve defanslarına iyi yardım eden oyuncular. Nitekim bu hatayı iki defa yapmak zorunda kaldılar.

Barcelona, oyunu çok çabuk değiştirme ve geniş alanda oynama özelliğine sahip ender bir takım. Bu özelliği Alves gibi bindirmeleri seven bir oyuncuyu yıldız yapıyor. Zaten Messi gibi tarif edilmesi zor bir futbolcu varken defans yapmak neredeyse imkansız. Aslında maç ‘dünyanın en iyi oyuncusu kim’ sorusuna cevabın bulunduğu karşılaşma oldu. Sonuç şüphe bırakmayacak kadar net; Messi.

Barcelona-Real Madrid

1-) Barcelona hep topa sahip iken Real Madrid hep kovalayan oldu. Bu hem yorgunluk hem de konsantrasyon kaybına ve hataya sebep oldu.
2-) Barcelona’nın orta sahası pas yapan ve pozisyon hazırlayan oyunculardan, Real Madrid’in orta sahası savunmayı düşünen oyunculardan kuruluydu.
3-) Barcelona’da Messi-David Villa takımın diğer oyuncuları ile birlikte hareket ederken, Real Madrid’de Ronaldo-Benzema kıpırdayamadılar bile.
4-) Barcelona’da Messi topla adam geçip final pasları atarken, Real Madrid’de Ronaldo dripling, pas ve şut özelliklerinin hiçbirini kullanamadı.
Yazarın Tüm Yazıları