Melek kartları

Fikir ve tasarımı çok hoş olan ve her bir kartın içinde resimler ve anlamlı sözlerden oluşan elli kartlık bir destenin adı ‘Melek Kartları’ içindeki sözler şöyle;

‘En büyük cahil, her şeyi öğrendiğini düşünendir... Bugün neden bu kartı çektiğini düşün.’ Bir başka kart ise, ‘Duygularını fark et. Onları inanca dönüştürebilirsin. İnandığın şey ise gerçek olur.’

Daha önce bu kartlara benzer olanlarını görmüştüm. Bunları ise, Emel Sağlamtunç ile Esin Seyrek yazmış ve çizmişler. Aslında bilgi ile güçlü bir duygunun birleşiminden oluşan bu kartları kültür ve evrensel sembollerle destekleseler müthiş olurdu!

Bu kartların kullanımı ise basit. Sadece kendinizi ve yaşadığınız günü düşünüyor ve içinizden gelen bir kartı çekip okuyorsunuz.

DA VINCI TAROT

Tarot kartlarının prensiplerinden yola çıkarak hazırlanmış bir çeşit Tarot destesinin adı ‘Da Vinci Tarot’ fakat adından başka Leonardo da Vinci ile hiçbir ilgisi yok. Yani ünlü ressamın hazırladığı bir tarot destesi değil.

Bulgar sanatçılar tarafından hazırlanmış, arkana majör ve minör destelerin sadık kalmakla birlikte Tarot’un sembolleri neredeyse hiç incelenmemiş. Buna karşılık kartların üzerindeki resimler gerçekten üzerinde çok uğraşıldığını gösteriyor.

Üstelik kutusu çok güzel. Tarot desteleri toplayanların koleksiyon olarak bulundurmalarında fayda var. Buna karşılık Tarot kartlarıyla ilişki kurmayı ve sembolizm üzerinde çalışma yapanlar için pek bir mana ifade etmiyor.

KÜÇÜK ŞEYLER

‘Büyük şeylere küçük adımlarla ulaşılır. Ve insan, bedenine ve dünyaya hapsedilmiştir; taştan bir hücrede gibidir. Çevresindeki pek çok küçük şeyi fark ettikten sonra özgürlüğüne kavuşabilir. Bir gün yıldızlara ulaşabilmek için, bugün yeryüzündeki her şeyi değerlendirmeniz gerekir. Ve bir de şu: Evren bir bütündür, tektir. Belki bu yüzden evrende birbiriyle tamamen ilişkisiz iki şey yoktur. İlişkileri görebildiğinizde, evren kalbini açar size.’

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in bir zamanlar yaptığı ‘Küçük Şeyler’ adlı TV programındaki konuların genişleterek kitap haline getirilmesinden hazırlanan bu kitap, ‘Sistem Yayıncılık’tan çıkmış.

Kısa öyküler ve okunması kolay anlatımıyla ‘Küçük Şeyler’ hem eğlendiriyor, hem de bilgilendiriyor.

Sürpriz aşklar gündemde

Uranüs ile Mars arasındaki sert etkileşim devam ediyor fakat şiddeti giderek azalıyor. Çünkü Mars, Uranüs’e göre daha hızlı hareket ediyor. Bugün öğle saatlerinde Uranüs, öğleden sonra ise Mars’ı tetikleyen Ay, gerilimli duyguların açığa çıkmasına neden olacak. Duygusal patlamalar meydana gelebileceği gibi gaz patlamaları da olabilir. Skandallar, sürpriz aşklar, özgürlük ihtiyacı ve farklı isteklerin uyanacağı bir gün. Şimdiye kadar düşünülmeyen konular gündeme gelebilir.
Yazarın Tüm Yazıları