Mağlubiyete hazırlık

KAPANIŞ maçı ve Ziya Hoca yan yana gelince Trabzonlu oyuncuları her yerde kapatan Konyaspor ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kendi alanında daha maçın başından itibaren geri çekilen Konyaspor, milli takımdan geç dönen!! Tazemeta ile önde sadece görüntü yaptı. Ziya Hoca’nın kadrosu için kötü demek haksızlık olur ama kötü oynuyorlar. Konyaspor’un adam adama markaj oyununu hiç yapılmayacak bir takıma karşı tercih etmesi baştan mağlubiyete hazırlıktı. Trabzonspor gibi öndeki oyuncuları devamlı hareketli ve yer değiştiren bir takıma çok derin boşluklar vermek ya da sürpriz bir ismin bomboş kalması çok normal olurdu. Ancak bu hareketli oyunculara servis yapacak biri olsaydı.
Trabzon yavaş oynadı
TRABZONSPOR’un problemi yavaş oynamak kadar, kalabalık defansı açacak oyuncu eksikliği idi. Kadrodaki oyunculardan Seçuk’u oyunu bu kadar geride kabul eden bir rakibe karşı önde oynatmak ve sıkıntıyı uzaktan etkili şutlarla aşmaya çalışmak da oyun içindeki seçenek olurdu. Bunun yanında Ceyhun Gülselam tercihi Barış’a nazaran Trabzonspor’u daha etkili hale getirecek bir başka seçim olarak duruyordu. Belki ilk yarıdaki bu durumu görünce Alanzinho olsaydı denilebilir ama bu tarz kapanan takımlara karşı Alanzinho da olmazdı. Ne kadar çabuk olsa da fazlalık içinde müdalesi kolay bir oyuncu. Üstelik ikili mücadelesi yüksek bu tarz maçlarda hep 1-0 mağlup.
Yattara çok etkisizdi
ENGİN’in yeteneklerini gösterecek alan ve zaman bulamaması Trabzonspor adına pozisyon sıkıntısı yaşanmasına sebep oldu. Karşılıklı atılan goller aslında maçın özeti. Markajdan kurtulamayan, pozisyon bulamayan Trabzonspor ve kaleye zor giden Konyaspor’un duran toptan gol atmaları maçın doğal seyrinin sonucuydu. Trabzonspor’da dikkatimi çeken Jaja’nın oyunu ve pozisyonu oldu. Bir forvet gibi değil de pozisyon hazırlayıcı gibi oynadı. Fakat bunu yaparken Konyaspor’a karşı çok işe yarayacak önemli bir özelliği olan şut atmayı unuttu. Trabzonspor’da Umut, Jaja, Engin ve Burak gibi isimlerin Konyaspor’un işini kolaylaştırarak kenarı bırakıp ortada çoğalmaları maçı iyice düğümledi. Şenol Hoca, Yattara’yı hiç olmazsa bir kenarı kullanalım diye oyuna aldı. Fakat Yattara da etkili olamadı çünkü Tarbzonsporluların oyunu geniş alanda oynamak gibi bir düşüncesi yoktu.
G.Saray maçı kritik
HAFTAYA kritik bir Galatasaray maçı var. Aslında kritik olan Galatasaray’ın durumu. Trabzonspor’un kaybı çok şeyi değiştirmez ama Galatasaray’ın kaybı şampiyonluk yarışına veda hazırlığı olur. Konyaspor elindeki oyuncuların paralelinde daha ofansif bir oyun oynamadığı sürece düşmeye oynamanın stresini hep yaşayacaktır. Mantalite değişimi için ya Ziya Hoca’nın değişmesi ya da Ziya Hoca’nın değişmesi gerekiyor.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Hata da yapsa her maçı aynı oynayan, kendini sakınmayan, gol atıp attıran Egemen’i.

BEĞENMEDiM

Haberin Devamı

Alt sıralardan kurtulmayı isteyen bir takım gibi oynamayan Konyaspor’u.

DİKKAT

Trabzonspor, haftaya daha iyi kapanıp, daha iyi pas yapacak G.Saray’a karşı zorlanır.

Yazarın Tüm Yazıları