Paylaş
MALZEMELER
200 Gram Toz Antep Fıstığı
200 Gram Kaymak
1000 Gram Toz Şeker
1 Litre Soğuk Su
1 Dilim Limon
350 Gram Taze Kadayıf
200 Gram Tereyağı
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
YAPILIŞI
1 litre suda 1 kg şekeri, 1 dilim limonla beraber kaynatarak şerbet hazırlayın ve soğumaya bırakın.1000 gram toz şeker 1 litre soğuk su 1 dilim limonTereyağını tavada eritin ve tel tel ayrılarak ufaltılmış kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfı bıçakla çok ufaltılmayacak şekilde doğrayıp bir tepsiye yayın. Çok kısık ateşte tepsideki kadayıfı hafif hafif devamlı karıştırarak 40 dakika kadar yakmadan kavurun. Ateşten aldıktan sonra soğuk şerbet ve Antep fıstığı ilave ederek 5 dakika kadar harmanlayarak karıştırın. Daha sonra tabaklara alın. Üzerine kaymak parçaları ilave edin. Tarçın ve toz fıstıkla süsleyerek servis edin.
Paylaş