Rüzgar Sünbül'den Cennet Çamuru Tarifi

Türkiye'de en sık Kilis'te üretilip tüketilen Cennet Çamuru; yöresel söylenişi ile Cennet Çamırı Kilis'in vazgeçemez şerbetli tatlılarından. Sıcacık şerbet, çekilmiş Antep fıstığı ve kalın telli kadayıfın harmanlanıp kaymakla servis edildiği yöresel lezzet, adeta bir enerji cenneti. Kadayıfı ve sıcak şerbetiyle Cennet Çamuru Hatay'ın ünlü künefesini andırıyor olsa da peynirin yerini alan kaymakla aralarındaki fark açılıyor.

Haberin Devamı

MALZEMELER

200 Gram Toz Antep Fıstığı
200 Gram Kaymak
1000 Gram Toz Şeker
1 Litre Soğuk Su
1 Dilim Limon
350 Gram Taze Kadayıf
200 Gram Tereyağı
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın

Rüzgar Sünbülden Cennet Çamuru Tarifi

YAPILIŞI

1 litre suda 1 kg şekeri, 1 dilim limonla beraber kaynatarak şerbet hazırlayın ve soğumaya bırakın.1000 gram toz şeker 1 litre soğuk su 1 dilim limonTereyağını tavada eritin ve tel tel ayrılarak ufaltılmış kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfı bıçakla çok ufaltılmayacak şekilde doğrayıp bir tepsiye yayın. Çok kısık ateşte tepsideki kadayıfı hafif hafif devamlı karıştırarak 40 dakika kadar yakmadan kavurun. Ateşten aldıktan sonra soğuk şerbet ve Antep fıstığı ilave ederek 5 dakika kadar harmanlayarak karıştırın. Daha sonra tabaklara alın. Üzerine kaymak parçaları ilave edin. Tarçın ve toz fıstıkla süsleyerek servis edin.

 

Yazarın Tüm Yazıları