Paylaş
MALZEMELER
1 Adet Soyulmuş Doğranmış Armut
3 Adet Doğranmış Taze Patates
1 Kase Arpacık Soğan
300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti
1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Toz Karabiber
Bir Diş Dövülmüş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Bal
SAYISAL (GR)
100 Gram Soyulmuş Doğranmış Armut
450 Gram Doğranmış Taze Patates
180 Gram Arpacık Soğan
300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti
2 Gram Kuru Kekik
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Toz Karabiber
Bir Gram Dövülmüş Sarımsak
24 Gram Zeytinyağı
8 Gram Bal
YAPILIŞI
Kuşbaşı şeklinde doğramış olduğunuz, Armut, patates, soğan ve tavukları geniş bir kâseye alın. Kekiği, tuzu ve karabiberi üzerine serpin. Bir diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı balı ayrı bir yerde karıştırıp tavukların üzerinde gezdirin malzemelerin hepsini alt üst ederek harmanlayın ve iyice karışmasını sağlayın. Düdüklü tencereye pişirme kağıdını serin ve ortasına harmanladığımız malzemeleri koyun. İki ucu kıvırıp kâğıdı karşılıklı kapatın. 1 su bardağı su ilave ve düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte buhar çıkmaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. Armutlu tavuk kebabı yemeğiniz artık servise hazır. Afiyet olsun...
Paylaş