Armutlu tavuk kebabı tarifi

Farklı tatların bir arada buluştuğu bu özel ve lezzetli tarif, düşük kalorisiyle hafif bir öğün geçirmenizi sağlayacak. Düdüklü tencerede pişirme yöntemiyle her bir malzemenin aromasını içerisinde tutarak çok farklı bir lezzet elde edebileceğiniz armutlu tavuk kebabı iftar sofralarınıza çok yakışacak. Pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin. Misafirlerinize de bu eşsiz lezzeti denetin.

Haberin Devamı

MALZEMELER

1 Adet Soyulmuş Doğranmış Armut

3 Adet Doğranmış Taze Patates

1 Kase Arpacık Soğan

300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti

1 Tatlı Kaşığı Kuru Kekik

Yeteri Kadar Tuz

Yeteri Kadar Toz Karabiber

Bir Diş Dövülmüş Sarımsak

2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Bal

SAYISAL (GR)

100 Gram Soyulmuş Doğranmış Armut

450 Gram Doğranmış Taze Patates

180 Gram Arpacık Soğan

300 Gram Kuşbaşı Doğranmış Tavuk Göğsü Eti

2 Gram Kuru Kekik

Yeteri Kadar Tuz

Yeteri Kadar Toz Karabiber

Bir Gram Dövülmüş Sarımsak

24 Gram Zeytinyağı

8 Gram Bal

Armutlu tavuk kebabı tarifi

YAPILIŞI

Kuşbaşı şeklinde doğramış olduğunuz, Armut, patates, soğan ve tavukları geniş bir kâseye alın. Kekiği, tuzu ve karabiberi üzerine serpin. Bir diş dövülmüş sarımsak, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı balı ayrı bir yerde karıştırıp tavukların üzerinde gezdirin malzemelerin hepsini alt üst ederek harmanlayın ve iyice karışmasını sağlayın. Düdüklü tencereye pişirme kağıdını serin ve ortasına harmanladığımız malzemeleri koyun. İki ucu kıvırıp kâğıdı karşılıklı kapatın. 1 su bardağı su ilave ve düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte buhar çıkmaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. Armutlu tavuk kebabı yemeğiniz artık servise hazır. Afiyet olsun...

 

Yazarın Tüm Yazıları